E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"ABD, Türkiye'nin başarılı olmasını istiyor"---

"ABD, Türkiye'nin başarılı olmasını istiyor"

ABD, Türkiye'nin başarılı olmasını istiyor
27 Nisan 2017 - 12:06 borsagundem.com

ABD Ankara Büyükelçisi Bass, "Bunu görmeyebilirsiniz ama gerçek şu ki ABD Türkiye'nin başarılı olmasını istiyor." dedi.

Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi 2017, devlet adamları ve uluslararası enerji şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin katılımıyla başladı.

Merkezi ABD'de bulunan düşünce kuruluşu Atlantik Konseyinin bu yıl sekizincisini düzenlediği zirvede konuşan ABD Enerji Bakanı Rick Perry; petrol, kömür ve gazın önemini korumaya devam edeceğini ancak yenilenebilir kaynakların da ABD'nin enerji karmasında artan bir rol oynayacaklarını söyledi.

Yenilenebilir enerji konusunda yeni pazarların açıldığına dikkati çeken Perry, "Ekonomi büyüyor, enerji ihtiyacı çok belirgin. Bu nedenle her türlü enerji kaynağını geliştirmeye niyetliyiz." dedi.

"ABD Türkiye'nin başarılı olmasını istiyor"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass da, son zirvenin 18 ay önce yine İstanbul'da yapıldığını hatırlatarak, "Bunu görmeyebilirsiniz ama gerçek şu ki ABD Türkiye'nin başarılı olmasını istiyor. Türkiye'nin güçlü olması, huzurlu olması, barışçıl olması, müreffeh ve demokratik olması çok açık bir şekilde bizim ulusal çıkarımıza. Bu toplumda veya çevredeki ülkelerde herkese yardımcı olmaya çalışıldığında tabii ki bazı zorluklar var. Ancak gelecekte bu gerçeği başaracağımıza inanıyorum." diye konuştu.

"Enerjinin dönüşümü hız kazanıyor"

Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol ise, Türkiye'nin petrol, doğalgaz, elektrik ticareti noktalarında kritik bir coğrafyada olduğunu ifade ederek, "Dünyanın doğalgaz ve petrol rezervlerinin yüzde 70'i Türkiye'nin etrafında bulunuyor. Türkiye, Hazar'da doğalgaz kaynaklarına, batıda ciddi bir elektrik ve enerji tüketicisine, doğuda ise gelişmekte olan enerji dünyasına kavşak konumunda." ifadelerini kullandı.

Birol, "ABD'nin kaya gazı ve petrol sektörü, elektrik piyasasını etkilemekle kalmıyor, tüm enerji jeopolitiğinin parametrelerini yeniden tanımlıyor. Enerjinin dönüşümü hız kazanıyor. Güneş enerjisinin gelişmesi, rüzgarın sisteme dahil olması, yenilenebilir enerji kaynaklarının maliyetlerinin düşmesi gibi birçok dönüşüme şahit oluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet engin27 Nisan 2017 13:22

    bass bass dolarlari jhon bass a , bass bass dolarlari jhon bass a ... ne oldu fetoye yem atar gibi bizi de yemleyecigini mi saniyorsun seref yoksunu... seninle de ahbablarinla da hesabimiz daha bitmedi... bak ben size olacaklari ozetleyeyim : ne ekersen onu bicersin...

  • hahaha27 Nisan 2017 12:22

    gulmekten cenem acidi. o yuzdenmi butun baltalamalariniz. feto kimin masasi??? pkk, pyd, daes kimin???? niye silah veriyor bize saldirtiyorsunuz???? bolme cabalariniz niye bitmiyor?????