E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD: Türk hükümeti hala bir delil sunmadı---

ABD: Türk hükümeti hala bir delil sunmadı

ABD: Türk hükümeti hala bir delil sunmadı
17 Ekim 2017 - 22:33 borsagundem.com

ABD Dışişleri Sözcüsü'ünden son dakika açıklaması.. Sözcü, "Türk Hükümeti tutuklu çalışanlarımızla ilgili hala bize delil sunmadı" dedi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ABD ve Türkiye arasında vize krizi dolayısıyla yaşanan gelişmelere değinerek, "Türkiye ile ilişkilerimiz karışık" değerlendirmesinde bulundu.

Sözcü Nauert, günlük basın toplantısında, Türkiye ve ABD arasında yaşanan vize krizine ilişkin yöneltilen soruları yanıtladı.

"İki yerel çalışanımız çok da uzun olmayan bir süre önce gözaltına alınmıştı ve bugün hala gözaltındalar." ifadesini kullanan Nauert, "Terörizmle suçlanıyorlar ve Türkiye hala bir delil sunmadı. Elbette ki bu çok ciddi bir suç ve buna ilişkin kanıt görmek istiyoruz" diye konuştu.

"Türkiye bir müttefikiniz gibi davranıyor mu?" şeklinde yöneltilen soruyu Nauert, "Türkiye ile ilişkilerimiz karışık, bu şaşırılacak bir durum değil. Umuyorum ki güçlü NATO müttefiğimizle bu sorunları halledeceğiz. Biz umutluyuz" şeklinde yanıtladı.

Nauert, "Yerel çalışanlarımızdan birisi sonunda avukatıyla görüştü" ifadesine de yer verdi.

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı daha önce de avukatıyla görüşmediği yönünde iddialarda bulunmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Topuz'a 30 Eylül ile 2 ve 3 Ekim'de, avukatlarıyla görüşme imkanı sağlandığını bildirilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Saygilarimla18 Ekim 2017 03:31

    Iran gibi kuzey kore gibi abd iliskilerimizi keselim ve natodanncikak natodanncikarsak inanin tun problemler biter abd incirlikte cok fitnelernkaristiriyor

  • Gerçek vatandaş18 Ekim 2017 00:23

    Burası Türkiye..papaz FETÖ size göre suçsuz. Bize göre suçlu . Siz de serbest . Biz de suçlular içeri alınır

  • Sdk 18 Ekim 2017 00:03

    Bu şerefsizlere delil yetmiyor f.gülen şerefsizinede öyle diyorlar hâlâ delil yok diye

  • AMERE BOSTAN17 Ekim 2017 23:59

    BUNLAR İNSAN OLSA BU KADAR MÜSLÜMANIN KANINDAN UTANIRLAR AMA NERDE.HAYVANLAR BUNLARDAN DAHA İNSANİ..

  • HuMırrrr17 Ekim 2017 23:06

    Yani Abd şov yapıyosun,bu ne arsızlık bu ne aymazlık..................Hani avukarlar görüştürülmüyordu............Ya siz ne kadar yüzssüzsünüz.....Her şey ortadayken ne duymak istiyosunuz.......