E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri yükseliyor---

ABD tahvilleri yükseliyor

ABD tahvilleri yükseliyor
06 Ekim 2015 - 15:13 borsagundem.com

ABD tahvilleri, Goldman’ın Fed’in faiz artırımını 2016’ya erteleyebileceğini belirtmesi ile yükseliyor

ABD Hazine tahvilleri Pazartesi günkü satış dalgasını azalttı. Pazartesi günü 10 yıl vadeli tahvil faizleri 2 haftanın en büyük yükselişini kaydetti. Bankanın New York merkezli baş ekonomisti Jan Hatzius, müşterileri için hazırladığı notta, “Faiz artırımı için Aralık ayı ihtimali hala şirketin merkez tahmini ancak üretim ve istihdamdaki yavaşlama politika yapıcıların sıfıra yakın faiz politikasını daha uzun bir süre sürdürmesini doğrulayabilir” değerlendirmesi yaptı.

Vadeli işlem yapan traderlar, Fed’in faizleri bu yıl artıracağına yönelik iddiaları düşürdü. Ancak Başkan Janet Yellen ve William C. Dudley dahil olmak üzere Fed yetkilileri faiz oranlarının 2015’te artırılmasını beklediklerini dile getirmişti. Kansas City Fed Başkanı Esther George ve San Francisco Fed Başkanı John Williams’ın Salı günü konuşma yapması bekleniyor.

Bloomberg’in derlediği verilere göre merkez bankasının faizleri bu yıl yükseltmesi ihtimali Ağustos ayındaki yüzde 60 seviyesinden yüzde 36’ya geriledi. Bu hesaplama efektif fen fon oranının ilk faiz artırımının ardından yüzde 03.75 seviyesine geleceği varsayımı ile yapılıyor. Mevcut hedef aralık 0 ila yüzde 0.25 seviyesinde.

Fed’in 27-28 Ekim toplantısında faizleri artırma olasılığı zayıf gelen istihdam verisinin ardından yüzde 8 seviyesine indi.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizi 2 baz puan veya 0.02 yüzde puan gerileyerek New York saati ile 07.25’te yüzde 2.04 oldu. Ağustos 2025 vadeli yüzde 2 faizli tahvilin fiyatı, 5/32 veya 1.000 dolar nominal değerde 1.56 dolar yükselerek 99 21/32 oldu. Tahvil faizi üçüncü çeyrek dönemi yüzde 2.04 seviyesinde sonlandırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)