E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri yükselişte---

ABD tahvilleri yükselişte

ABD tahvilleri yükselişte
22 Eylül 2014 - 13:42 borsagundem.com

ABD Hazine tahvilleri, G-20'nin küresel ekonomik büyümeye ilişikin uyarısı ile yükselişini sürdürdü

ABD Hazine tahvilleri, G-20'nin küresel ekonomide büyümenin düzensiz olduğu yolundaki uyarısı ve ABD'de tüketici fiyatları beklentilerini gösteren endeksin düşmesi ile birlikte yükselişini üçüncü güne taşıdı.

ABD Hazine tahvilleri piyasası enflasyon beklentileri 14 ayın en düşük seviyesine indi ve RBC Capital Markets LLC, bu yıl için ABD'de tüketici fiyatları artış tahminini düşürdü. Bugün ABD'de açıklancak olan ikinci el konut satışları verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Ağustos ayında üçüncü ay üst üste daha yavaş artış göstermesi bekleniyor. Aralarında New York Fed Başkanı William Dudley ve St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın da bulunduğu politika yapıcılar bu hafta konuşma yapacak.

Helsinki'de Nordea Bank AB sabit getirili menkul kıymetler analisti Jan von Gerich, "Maliye bakanlarından gelen mesajlar, daha öncekilerin aynısıydı," dedi ve "Elbette büyümeyi artırmak için daha fazlasını yapmamız gerek, ancak bu mesaj son yedi yıldır veriliyor, sağlam fikirler yok. Fed sıkılaştırmaya başlamak üzere, bu nedenle kısa vadede daha düşük getiriler söz konusu" şeklinde görüş bildirdi.

Gösterge 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi bir baz puan ya da 0.01 yüzde puanı düşerek, New York saati ile 06:14'te, yüzde 2.57'ye indi. Ağustos 2024'te vadesi dolacak yüzde 2.375 faizli tahvillerin fiyatı 3/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 94 sent yükselerek 98 11/32'ye çıktı.

Nordea'dan von Gerich, 10 yıl vadelilerin faizinin kısa vadede biraz düşük kalmaya devam edeceğini, ancak yıl sonuna kadar yüzde 2.80'i test edebileceğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)