E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvil piyasası ayı piyasasına girebilir---

ABD tahvil piyasası ayı piyasasına girebilir

ABD tahvil piyasası ayı piyasasına girebilir
09 Mart 2017 - 09:12 borsagundem.com

Fon yöneticisi Bill Gross, ABD hazine tahvillerine ilişkin yorumda bulundu

Ünlü tahvil fonu yöneticisi Bill Gross'a göre 13.9 trilyon dolarlık ABD hazine tahvili piyasası ayı piyasasına girebilir.

ABD'e 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizleri Çarşamba günü yüzde 2.58 ile Aralık ayından beri görülen en yüksek seviyesine tırmandı. ABD'de Çarşamba günü açıklanan Şubat ayına ilişkin ADP özel sektör istihdam verisinin beklentileri aşması, hazine tahvili faizlerinin yükselmesinde etkili oldu.

Teknik analizde Fibonacci göstergesinden mortgage'a bağlı hedgingde yükseliş potansiyeline kadar, söz konusu kritik seviye için birçok destek bulunuyor. Dahası, kısa vadeli faiz traderları gelecek haftaki Fed toplantısından şahin mesajlar bekliyor. Eğer bu gerçekleşirse, faizler yükselmeye hazırlanabilir.

ABD gösterge tahvillerinin faizleri Temmuz ayında görülen yüzde 1.32 rekor düşük seviyesinden neredeyse iki katına yükselmiş oldu. Tahvil piyasasındaki kayıplar, ADB Başkanı Donald Trump'ın Kasım ayındaki zaferi ardından hızlanmıştı. Fed'in gelecek haftaki toplantısında faiz artırımının büyük bir ihtimal olduğunun sinyalini vermesiyle birlikte tahvil faizleri son sıçramayı gerçekleştirdi.

Janus Global Serbest Tahvil Fonu yöneticisi Gross, “Eğer 10 yıllıkların faizi haftalık ya da aylık bazda yüzde 2.6 seviyesini kırarsa, -çünkü teknik analiz bağlamında ne zaman kırdığı çok önemli- bu bir ayı piyasasıdır” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)