E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD piyasasındaki prim risk mi yaratıyor?---

ABD piyasasındaki prim risk mi yaratıyor?

ABD piyasasındaki prim risk mi yaratıyor?
16 Eylül 2014 - 08:04 borsagundem.com

ABD hisse senedi piyasasının rekor kazançlarının arkasında tehlike yatıyor

ABD hisse senedi piyasaları rekor üzerine rekor kırıyor. Fakat uzmanlar hisseler arasındaki ayrışmaya dikkat çekerek, dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyor. 

Nasdaq Bileşik endeksinde yer alan hisse senetlerinin yüzde 47'si son 12 ayda zirve seviyesinden en az yüzde 20 oranında aşağı geldi. Russell 2000 ile Bloomberg IPO endeksi ise yüzde 40'ın üzerinde düşüş kaydetti. Diğer yandan S&P 500 endeksi 2014 yılında 33 kez yeni zirveleri test etti.  

Endeksler arasındaki ayrışma, hisse senetlerinin değerlerine yaklaşık 16 trilyon dolarlık katkı sağlayan beş yıllık rallinin ardından FED'in ekonomik canlanmayı dizginleme çabasıyla risk iştahının azaldığını gösteriyor. 

Hennessy Funds Portföy Yöneticisi Skip Aylesworth, S&P 500 endeksinde yüzde 10 oranında düşüş görülmesinden bu yana üç yıl geçtiğini kaydederek piyasanın bocalaması durumunda şirketlerin zarar görmesinin engellenmeye çalışıdığını dile getirdi.  

James Investment Research Direktörü David James, pek çok hissede önemli düşüşün görüldüğünü kaydederek ''Çoğu kişi S&P 500 yeni rekor seviyeleri test ettiğinde piyasanın iyi gittiğini düşünüyor. Çoğu hissenin bu yükselişe katılmadığını fark etmiyorlar'' diye konuştu.

Apple ile Microsoft hisselerindeki ralli bu yıl Nasdaq endeksini yüzde 9,4 oranında yukarı taşıdı. Online güvenlik şirketi FireEye Inc., sandviç satıcısı Potbelly Corp. ve World Wrestling Entertainment Inc. gibi şirketler 52 haftanın en yükseğinden yüzde 50'den fazla geriledi.

S&P 500 endeksi yılbaşından bugüne yüzde 7,4 oranında yükselirken, Russell 2000 endeksi yüzde 0,3 oranında değer kaybetti, halka arz endeksi ise yüzde 3,4 oranında yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)