E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD piyasaları günü yükselişle kapadı---

ABD piyasaları günü yükselişle kapadı

ABD piyasaları günü yükselişle kapadı
17 Eylül 2014 - 01:24 borsagundem.com

Fed'in bugün açıklayacağı kritik kararlar öncesinde ABD borsaları faiz artırımında acele edilmeyeceği beklentisiyle günü yükselişle kapadı

New York borsasında endeksler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklanacak kritik kararları öncesinde, günü yükselişle tamamladı. 

Dow Jones Endeksi 100,83 puan (yüzde 0,59) değer kazanarak 17.131,97 puana çıkarken, Standard & Poor's 500 Endeksi de 14,85 puanlık (yüzde 0,75) primle 1.998,98 puana yükseldi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 33,86 puan (yüzde 0,75) artarak 4.552,76 puan oldu.

Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki kayda değer yükselişte, başta sağlık hizmetleri ve enerji olmak üzere tüm 10 sektörün endekslerinin de artması etkili oldu. Sağlık hizmetleri şirketlerine ait hisseler yüzde 1,3 değer kazanırken, enerji hisseleri de yüzde 1,2 arttı.

Günün diğer önemli gelişmesi ise ağustos ayına ilişkin Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) bir önceki aya kıyasla sabit kalarak, enflasyon baskısına yönelik endişeleri azaltmasıydı. Bu gelişme, Fed'in faiz artırımı konusunda acele etmeyeceği şeklinde yorumlandı.

Uzmanlar, piyasaların bugün bitecek Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı kararlarına ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın basın açıklamasına odaklandığını belirtiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)