E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Petrol üreticileri yatırımlarını artıracak---

ABD Petrol üreticileri yatırımlarını artıracak

ABD Petrol üreticileri yatırımlarını artıracak
20 Ocak 2017 - 23:19 borsagundem.com

ABD petrol üreticileri, 2017 bütçelerini yayınladılar. Bu bütçeler yatırım harcamalarının dramatik boyutlarda artacağına işaret ediyor.

ABD petrol üreticileri, 2017 bütçelerini yayınladılar. Bu bütçeler fiyatların yüksek seviyelerde kalacağı konusunda iyimser olunduğuna işaret ediyor ve yatırım harcamaları dramatik boyutlarda artacak görünüyor.

Geçtiğimiz haftalardan bu yana bir düzineden fazla kaya petrolü arayıcısı firma bilanço hedeflerini dolayısıyla yatırım planlarını açıkladı. Bu şirketler arasında ortalama yüzde 60 düzeyinde bir yatırım harcaması artışı gözlendi.

Bundan önceki iki yıl boyunca şirketler bütçe kısıntılarfına ve işten çıkartmalara gidiyor ve böylece petrol fiyatlarında yaşanan düşüşle mücedel etmeye çalışıyorlardı. ABD'de ham petrol 2014 yılında 100 doların üzerinden başladığı düşüşü 2016 başlarında 30 doların altına kadar sürdürmüş ve bunun sonucunda ABD'de kaya petrolü araması yapan şirketlerde 150 bin kişi işinden olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)