E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD önümüzdeki yıl hipersonik silahını test edecek---

ABD önümüzdeki yıl hipersonik silahını test edecek

ABD önümüzdeki yıl hipersonik silahını test edecek
03 Mart 2018 - 07:23 borsagundem.com

DARPA Direktörü Steven H. Walker, "Rusya ve Çin gibi ülkelerle yarıştığımızın farkındayız" açıklamasında bulundu

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon), hipersonik teknolojiler alanında çalışmaların sürdüğü ve hipersonik silah testlerinin önümüzdeki yıl başlayacağı duyuruldu.

ABD'nin savunma teknolojileri üreten ajansı DARPA Direktörü Steven H. Walker, "Rusya ve Çin gibi ülkelerle yarıştığımızın farkındayız" açıklamasında bulundu.

Walker, DARPA'nın birkaç yıldır ABD Silahlı Kuvvetleri ve Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA ile birlikte hipersonik silah geliştirdiğini ve bu çalışmanın öncelikli görevleri olduğunu kaydetti.

RUSYA'NIN YENİ SİLAHLARI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünkü Federal Meclis konuşmasında dünyada benzeri bulunmayan en yeni Rus silahlarına geniş yer verdi.

Putin'in yaptığı konuşmaya ABD'den yanıt gecikmedi. ABD Stratejik Kuvvetler (STRATCOM) Komutanı Orgeneral John Hyten, Washington'un hipersonik silahlara karşı koyabilmek için yörüngeye oturtulacak bir radar sisteminin geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Hyten, Pentagon'un karadaki radar sistemlerinin yetersiz olduğunu kabul ettiğini, bu nedenle yörüngede çalışacak radar sisteminin geliştirilmesi için ‘yalnızca' birkaç milyar dolara ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dizdar03 Mart 2018 12:54

    tüm dünya silahlansın daha beter silahlar geliştirin.. her eve bir atom bombası kampanyası başlatılsın

  • bir yorum03 Mart 2018 08:16

    İşte Türkiyemizin de böyle silahlar geliştirmesi gerekir.Tabii batılılar bize irana yaptıkları gibi her alanda ambargo uygulayıp bizi açlığa mahkum edecektir.İranın doğalgaz ve petrolü var bizim hiç bir doğal para eden kaynağımız yok denecek kadar az.Türkiye yıkıcı etkileri bulunan silahların Bm in denetlenmesine ve her bir ülkenin sözününde geçmesi gerekir.Çünkü bu silahlar dünyayı insanlığı yok edecek güce sahip oldukları ortada.Dolayısıyla bu silahlar başka ülkeleri dize getirmek için kullanılan bir sopaya dönüşmüş durumda.