E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD medyası, Su-57 ve F-35 karşılaştırdı---

ABD medyası, Su-57 ve F-35 karşılaştırdı

ABD medyası, Su-57 ve F-35 karşılaştırdı
21 Haziran 2018 - 06:51 borsagundem.com

Askeri tarih dergisi Military Watch, F-35'lerin oldukça düşük manevra kabiliyetine sahip olduğunu belirterek Rus Su-57'lerin üstünlüklerini anlattı. Dergi, "Türkiye Su-57 alırsa hava filosunu daha güçlendirir" yorumunu yaptı

ABD merkezli askeri tarih dergisi Military Watch, Rus S-57 ve Amerikan F-35 savaş uçaklarının yeteneklerini analiz etti ve özelliklerini karşılaştırdı.

Bu iki savaş uçağının birbirinden önemli ölçüde farklı olduğu belirtilen haberde, Lockheed Martin ürününün oldukça düşük manevra kabiliyetine sahip hafif bir uçak olduğu, Rus Su-57 ise havada üstünlük kazanmak için tasarlanan ağır uçak olduğu kaydedildi. Bunun yanında Su-57'nin Amerikan ‘rakibine' göre hava muharebesine çok daha uygun olduğu vurgulandı.
Haberde, "Bu, Rus uçağın hızına, uçuş yüksekliğine, sensörlerine, füzelerine, hedef vurma mesafesine ve manevra kabiliyetine, yani daha ağır olan Rus savaş uçağının üstünlüğe sahip olduğu tüm özelliklere yansıyor" ifadelerine yer verildi.

ABD Senatosu'nun Türkiye'ye F-35 satışını bloke ettiği hatırlatılan yazıda, Ankara'nın Amerikan uçağı yerine Rus Su-57'yi alabileceğine işaret edildi.

Military Watch, Türkiye'nin Su-57'yi alması durumunda hava filosunun "önemli ölçüde çok daha tehlikeli" hale geleceğini yazdı.

Türk Hava Kuvvetleri'nin hava üstünlüğü göstergelerinde iyileşmeye ihtiyaç duyduğu, bu nedenle Su-57 alımının Ankara için "ideal bir seçenek" olduğu belirtildi.

Haberde, "Ağır savaş uçağının saldırı imkanları, yüksek hayatta kalma yeteneğiyle birleşince onu Ortadoğu'daki çalışmalarda son derece değerli yapabilir" dendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hhd28 Haziran 2018 16:09

    Yinede uçakların özellikleri faeklı biri genel maksat diğeri hava hava için üretilmiş

  • erol g.21 Haziran 2018 11:10

    Mühendislerimiz her ikisinden de çok daha manevra kabiliyeti?hızlı olanı üretebilir ÇOK DAHA KALİTELİLERİNİ BİR KURUM KURUP ÜRETMEYİ DÜŞÜNMÜYOR OLMAMIZA HAYRET EDİYORUM

  • goygoycuların sonu gelecek21 Haziran 2018 10:58

    F35 in üzerinde kaç ülke senelerdir çalışıyor. Bu uçak katılan ülkelerin ortak malı... goygoycular ahkam kesmesin

  • HASAN TOSUN21 Haziran 2018 10:53

    madem öyle neden abd ye minnet ediyoruz,derhal sonlandırılmalı f-35 alımı,bizim ssm lığı su-57 ler boş alıp yerli donanımla yapabiliriz diyor,nerde ssm lığı duruma el atmıyor

  • demirkan 21 Haziran 2018 09:06

    TÜRKİYE O ESKİ TEKNOJİ F35 DEN DERHÂL. VAZ GEÇMELİ. DİKEY İNİŞ KALKIŞ YAPAN UÇAĞI. İNGİLİZ YILLAR ÖNCE YAPTI ZATEN. ABD NİN ŞANTAJINA DEĞMEZ.

  • eryigit cinar21 Haziran 2018 14:04

    Zaten Türkiye F-35A alıyor dikey iniş_ kalkış özelliği yok. Yarı fiyata SU-57 mantıklı. 👍