E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Küba'ya 55 yıl sonra büyükelçi atayacak---

ABD Küba'ya 55 yıl sonra büyükelçi atayacak

ABD Küba'ya 55 yıl sonra büyükelçi atayacak
28 Eylül 2016 - 02:06 borsagundem.com

ABD yönetimi, 1961'de diplomatik ilişkilerini kestiği Küba'ya 55 yıl aradan sonra ilk kez büyükelçi atama kararı aldı

ABD Başkanı Barack Obama, halen Küba'daki ABD Büyükelçiliğinde maslahatgüzar olarak görev yapan Jeffrey DeLaurentis'i Havana Büyükelçisi olmaya aday gösterdi.

DeLaurentis, ABD ile Küba'nın 2014 sonunda ilişkileri normalleştirme kararı alması ve bu çerçevede geçen yıl karşılıklı olarak büyükelçiliklerini açmasının ardından ABD'nin Havana Büyükelçiliğinde maslahatgüzar olarak görev yapıyordu.

ABD Dışişleri Bakanlığının kariyer diplomatlarından olan DeLaurentis, daha önce de ABD'nin BM Daimi Temsilciliğinde, Bogota Büyükelçiliğinde ve Washington'da bakanlık merkezinde çeşitli görevlerde bulunmuştu. DeLaurentis'in büyükelçi olarak atanabilmesi için Senato tarafından onaylanması gerekiyor.

İki ülke, ilişkileri normalleştirme kapsamında büyükelçilikleri açma, doğrudan ticari uçuşları yeniden başlatma kararı almıştı. ABD yönetimi Küba'ya yönelik bazı ekonomik ve ticari kısıtlamaları gevşetmişti. Obama, mart ayında Küba'ya giderek 1928'den beri bu ülkeyi görevdeyken ziyaret eden ilk ABD Başkanı olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)