E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD isterse Suriye'ye askeri müdahaleye katılırız---

ABD isterse Suriye'ye askeri müdahaleye katılırız

ABD isterse Suriye'ye askeri müdahaleye katılırız
28 Nisan 2017 - 08:25 borsagundem.com

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, ABD talep ederse Suriye'de Beşar Esat yönetimine karşı askeri bir müdahaleye dahil olabilecekleri mesajını verdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, ABD talep ederse Suriye'de Beşar Esat yönetimine karşı askeri bir müdahaleye dahil olabilecekleri mesajını verdi.

Johnson, "Suriye hükümeti bir kez daha kimyasal bir saldırı gerçekleştirirse İngiltere'nin ABD'nin ricasını reddetmesi zor olur" dedi.

Johnson, hükümetin Suriye'de askeri operasyonlar düzenleme kararını parlamento izni olmaksızın alabileceklerini de söyledi.

Johnson, "Eğer ABD'nin, kimyasal silah saldırılarına yönelik bir çeşit eylem için önerileri olursa ve bize gelip Akdeniz'de denizaltı kruz füzeleri ya da başka bir şey olabilir derlerse, desteğimizi isterlerse benim ve aynı zamanda başbakanın düşüncesine göre buna hayır demek çok zor olacaktır" diye konuştu.

ABD, 7 Nisan'da Suriye hükümetinin İdlib'te kimyasal silah kullandığı yönündeki iddialara üzerine El Şayrat hava üssüne füze saldırısı düzenlemişti.

Johnson bu tür bir askeri operasyon için parlamentonun onayına ihtiyaç duyup duyulmadığı sorusuna ise "Bu denenmeli. Bunu nasıl uygulayacağımıza hükümet ve başbakan karar verecek. Ama Esat rejimi eylemleriyle Amerikalılar’ı bir kez daha mecbur ederse ve bizden yardım isterlese bizim hayır dememiz çok zor olur" dedi.

Johnson'un yorumları İngiltere'nin ABD'nin Suriye'de bundan sonraki askeri operasyonlarına katılma niyetini ortaya koymak olarak görülüyor.

Johnson'un açıklamalarında özellikle İngiltere Başbakanı Theresa May'in aynı görüşte olduğunu söylemesi siyasi gözlemciler tarafından 'çok ciddi' yorumlarına neden oldu.

İngiltere'de yasalar dış askeri operasyonlar için meclis onayını mebcur tutmuyor ancak bugüne kadar bu tür kararlar milletvekillerinin oylamasına sunulmuştu.

Ancak İngiltere'de 8 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesinde bu tür bir oylamanın düzenlenmesi düşük bir olasılık olarak görülüyor.

2013 yılında dönemin Başbakanı David Cameron, Suriye hükümetinin kimyasal silahları kullanmasını caydırmak için İngiltere'nin olası bir askeri operasyonu konusunda parlamento onayı alamamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)