E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hükümeti kapanmayacak---

ABD hükümeti kapanmayacak

ABD hükümeti kapanmayacak
07 Eylül 2017 - 08:57 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, borç sınırı konusunda demokratlarla anlaşmaya vardı

Başkan Donald Trump, Kongre’deki Cumhuriyetçiler ve kendi hazine bakanını aşarak, hükümetin fonlanması ve federal borçlanma sınırının üç aylığına yükseltilmesi konusunda Demokratlarla anlaşmaya vardı.
Anlaşma, Harvey Kasırgası konusundaki yardım paketine dahil edildi.
Beyaz Saray’da nispeten kısa süren bir müzakere toplantısında Trump, borç sınırını yükseltme konusunda üç aylık anlaşma için ısrarcı olan Demokrat liderlerden yana büyük oranda tavır aldı. Trump böylece Kongre’deki Cumhuriyetçi liderler ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin’ın borç sınırının daha uzun vadeli yükseltilmesi yönündeki çağrılarını bir kenara itmiş oldu. Cumhuriyetçiler 2018 seçimlerinden önce siyasi açıdan riskli bir konuda yeni bir oylamadan kaçınmak için bunu istiyordu.
Trump toplantının ardından, Cumhuriyetçiler’in tek taraflı olarak hazırladığı vergi reform düzenlemesine iki partiden destek arayışı kapsamında, Demokrat senatör Heidi Heitkamp’le birlikte North Dakota eyaletine hareket etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)