E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD hisselerine Portekiz darbesi---

​ABD hisselerine Portekiz darbesi

​ABD hisselerine Portekiz darbesi
10 Temmuz 2014 - 19:44 borsagundem.com

ABD hisseleri, Portekiz’deki finansal stres işaretlerinin güvenli varlıklara talebi yükseltmesi ile değer kaybediyor

ABD hisseleri, Standard & Poor’s 500 Endeksi’nde bu hafta başlayan satışların devam etmesi ve Portekiz’deki finansal stres işaretlerinin güvenli varlıklara talebi yükseltmesi ile değer kaybediyor.

S&P 500, yüzde 0.6 gerileyerek New York saati ile 09:30’da 1,960.81 puana seviyesine indi. Dow Jones Industrial Average, 95.36 puan veya yüzde 0.6 oranında düşüş ile 16,890.25 puan oldu. Russell 200 Endeksi, yüzde 1.4 gerilerken, Nasdaq Bileşik Endeksi, yüzde 1.5 düşüş kaydetti.

New York’ta bulunan Federated Investors Inc. fon yöneticilerinden Lawrence Creatura konu ile ilgili olarak, “Bu tip haberler geldiğinde insanlar önce şaşıracak ve sonra soru sormaya başlayacaklar. Böyle olaylarda genel olarak endişe, olayın domino etkisi yaratıp yaratmayacağı üzerinde yoğunlaşır” yorumunda bulundu.

Portekiz’in ikinci en büyük bankasına bağlı bir şirketin tahvil ödemesini yapmamasının üzerine yatırımcıların endişelerinin derinleşmesi ile Avrupa hisseleri ve Portekiz tahvilleri gerileme kaydetti. Portekiz Merkez Bankası, ödemenin gecikmesinin ardından Banco Espirito Santo SA’nın koruma altında olduğu açıklamasında bulundu. ABD Hazine tahvilleri ve altın yükseldi.

Russell 200 Endeksi, 7 Haziran’da Nisan’da bu yana en sert 1 günlük düşüşü kaydetti. Dow Jones Internet Endeksi ise yatırımcıların satışa devam etmesi ile haftanın ilk iki gününde yüzde 4.6 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)