E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisselerine 'Goldman Sachs' darbesi---

ABD hisselerine 'Goldman Sachs' darbesi

ABD hisselerine 'Goldman Sachs' darbesi
18 Nisan 2017 - 21:06 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda dolar, ABD hisseleri, Goldman Sachs'ın olumsuz kar açıklamalarıyla geriledi. New York borsasındaki 3 endeks de günü düşüşle tamamladı

ABD hisseleri, Avrupa hisse senetlerinin Salı günü gerçekleştirdiği düşüşün ardından geriledi. İngiltere'de hisseler, Başbakan Theresa May'in Brexit müzakeresinde gücünü artırmak adına erken seçim çağrısında bulunmasının ardından sert düştü, Sterlin yükseldi. Hazine tavilleri ve altın tırmandı.  
S&P 500 Endeksi, sağlık ve finans hisseleri en çok kaybedenler olmakla birlikte, 1 Mart'tan bu yana geçirdiği en iyi günün ardından sert düştü. Goldman Sachs, tahvil işlem gelirlerinin azaldığı açıklamasıyla Wall Street'i sarsmasının ardından yüzde 4'ten fazla geriledi ve 9 ay içerisindeki en büyük düşüşünü sergiledi.

New York'ta Miller Tabak & Co. hisse senedi stratejisti Matt Maley, "Yatırımcıların gözleri, önümüzdeki birkaç hafta boyunca kar açıklamalarında olacak. Ancak, piyasaların karşı karşıya olduğu jeopolitik olaylar da büyümeyi sürdürüyor" dedi ve "Piyasalarda Mart'ın başlarından bu yana gördüğümüz hafif zayıflığın sona erdiğini söyleyebilmemiz için daha çok yukarı yönlü faktör görmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Hisse Senetleri

Dow Jones Sanayi Endeksi kapanışta 113,64 puan (yüzde 0,55) düşüşle 20.523,28 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 6,82 puan (yüzde 0,29) azalışla 2.342,19 puana geriledi.

Nasdaq Teknoloji Endeksi de 7,32 puan (yüzde 0,12) değer kaybıyla 5.849,47 puan oldu.

ABD'li yatırım bankacılığı devlerinden Goldman Sachs ve Bank of America'nın bu yılın ilk çeyreğinde gelir ve net karlarının artmasına karşın, bu artışların piyasa beklentilerinin altında kalması nedeniyle her iki bankanın New York borsasında işlem gören hisseleri değer kaybetti.

Bugün, Goldman Sachs'in hisse başına değeri yüzde 4,7 düşüş kaydederken, Bank of America'nın hisseleri yüzde 0,4 geriledi.

AVRUPA BORSASI DA DÜŞTÜ

*Stoxx Europe 600 Endeksi, emtia üreticileri en çok kaybedenler olmakla birlikte yüzde 1.1 geriledi. 

Para Birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.36 düşüş sergiledi. 

*Sterlin, 1.2766'den işlem görerek yüzde 1.6 yukarıda seyretti. Euro ise dolar karşısında yüzde 0.61 güçlendi ve 1.0708'e çıktı. 

*Türk Lirası, Recep Tayyip Erdoğan'ın referandumu kazanmasının ardından Pazartesi günkü kazançlarını genişlett ive yüzde 0.87 güçlendi. 

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, neredeyse 7bp'lik bir düşüşle yüzde 2.1841'e indi. 

*İngiltere'de 10 yıllıkların faizi, 3 bp azaldı ve yüzde 1.014'e geriledi. 

Emtia

*Altın, yüzde 0.12 yükseldi ve ons başına 1,293.50 dolardan işlem gördü.

*Batı Teksas Petrol ü (WTI), yüzde 0.55'lik düşüşle varil başına 52.36 dolara indi. (Bloomberg)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)