E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisselerinde sert düşüş---

ABD hisselerinde sert düşüş

ABD hisselerinde sert düşüş
01 Eylül 2015 - 18:44 borsagundem.com

ABD'de hisse senetleri, Çin'deki yavaşlamanın küresel ekonomiyi olumsuz etkileyebileceği beklentisi ile düştü

ABD'de hisse senetleri, üç yılın en kötü aylık performansını gösterdikten sonra, Çin'deki yavaşlamanın küresel ekonomiyi olumsuz etkileyebileceği endişelerinin sürdüğü bir ortamda, küresel satışlara katıldı.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, Mayıs 2012'den bu yana en hızlı aylık kaybını gerçekleştirdikten sonra, yüzde 2 düşerek, New York saati ile 09:43'te 1,931.86 puana geriledi. Dow Jones Endeksi 352.33 puan ya da yüzde 2.1 kayıpla 16,175.70 puana inerken, Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1.8 geriledi.

New York'ta Miller Tabak & Co LLC hisse senedi stratejisti Matt Maley, "Problem, her ne kadar Çin bunun için katalizör olsa da, burada temel göstergelerdeki zayıflık," dedi ve "Birçok şirketin karı ikinci çeyrekte Çin yüzünden olumsuz etkileniyor ve durum daha da kötüye gidiyor. İnsanlar tüm duruma yönelik güvenini kaybediyor. Sadece hisse senetlerine değil, verilere de" şeklinde görüş bilidrdi.

Hisse senetleri Asya'da, Şanghay Bileşik Endeksi'nin, Çin'in ekonomik yavaşlamasının derinleştiğini işaret eden imalat verisi sonrası, yüzde 4.8 kadar düşmesi ile birlikte değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)