E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDünya Ekonomisi 2016’da dipten yukarı çıkacak---

Dünya Ekonomisi 2016’da dipten yukarı çıkacak

Dünya Ekonomisi 2016’da dipten yukarı çıkacak
15 Aralık 2014 - 23:55 borsagundem.com

Saxo Capital Markets’in hakim ortağı konumundaki Danimarka merkezli Saxo Bank, 3. Çeyrek Dünya Piyasaları Görünüm Raporu’nu açıkladı.

Saxo Capital Markets’in hakim ortağı konumundaki  Danimarka merkezli Saxo Bank, 3. Çeyrek Dünya Piyasaları Görünüm Raporu’nu açıkladı. Raporda, mevcut ekonomik verilerin ABD Merkez Bankası’nın (Fed) hazırlığını yaptığı faiz artırımını desteklemediğini ancak Yellen Fed’inin yine de faiz artırıp sonunda pişman olacağı bir hamle yapabileceği uyarısı yapıldı. Saxo Bank Baş Ekonomisti Steen Jakobsen, FED faiz artırımı beklentisinin 3. Çeyreğin en önemli piyasa olayı olacağını söyledi. Jakobsen, “Fed, ‘en az acı’ yaklaşımı izleyecek ve Eylül ayında ‘bir kez ve son kez’ şeklinde bir artırım yapacak” dedi. 

3. Çeyrek Dünya Piyasaları Görünüm Raporunu hemen okuyun
 
Sıradışı tahminleri büyük ilgi gören Jakobsen, şöyle devam etti: “Eğer bu yaklaşımı benimserlerse dolar zayıflayacak çünkü piyasa FED’in işini ‘şimdilik tamamladığı’nı görecek. Piyasasının bu yaklaşımını sermayenin marjinal maliyetinde yaşanacak artışın, 2015’in ikinci yarısında olacağı beklenen büyümenin henüz olgunlaşmamış artış hızını öldürecek olmasını destekleyecek. O zaman emtialar ve altınla gümüşün diğer varlıklardan daha iyi performans göstermesini bekleyebiliriz.”     
 
Steen Jakobsen, bu yaklaşımı FED’in 2018’e kadar yüzde 2 veya daha fazla faiz artırımı yapacağını bekleyen senaryoya göre daha fazla olası görüyor. Ufukta görünen gelişmelere bakarak, Jakobsen küresel ekonominin daha iyi bir eksene geçmesi nedeniyle canlanmış bir iyimserliğe sahip.
 
Getirilerde uzun vadeli değişim dönemi
Jakobsen, “10 yıllara yayılmış her daim düşük getiri ve enflasyon devrinin son aşamasındayız. Sıfır politika faizi ve bazı durumlarda bununda ötesinde uygulamalarla hiçbir şey gerçekleşmiyor. Su nasıl sıfır derecede buza dönüşüyorsa, ekonomilerde de aynısı oluyor. Uyarı levhasında şöyle yazıyor: ‘Getirilerde uzun vadeli büyük bir değişim evresine giriyoruz. Büyük ihtimalle yıl sonuna doğru daha yüksek faiz oranlarıyla daha fazla sermaye maliyeti bir araya gelince ekonomiler üzerinde artan girdi maliyetlerine neden olacak. Emtialar, enerji ve sermaye maliyetinin artışı Avrupa ve ABD’de büyümeyi yavaşlatarak tekrar sıfır büyümeyi gösterecek” diye konuştu.   
 
Ekonomi 2016’da dipten yukarı çıkacak
Mikro ekonomide de reel iyileşmelere tanık olunacağını dile getiren Jakobsen, “Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler tekrar borçlanmaya başlayacak, parasal büyüklükler genişleyecek ve ücretler bu devirde ilk kez yavaş da olsa yükselişe geçecek. 2015’in ikinci yarısında umuda dayalı yanlış bir başlangıç yapılacak. Sonrasında 2016’da ekonominin dipten yukarı doğru çıkış yaptığını göreceğiz” dedi.
 
Rapor; makro görüşlerle birlikte Forex, Emtia, Sabit getirili menkul kıymetler, hisse senetleri piyasalarına ilişkin analizleri de sunmaktadır.
 
3. Çeyrek Dünya Piyasaları Görünüm Raporunu hemen okuyun

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)