E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri yatay seyirle günü kapadı---

ABD hisseleri yatay seyirle günü kapadı

ABD hisseleri yatay seyirle günü kapadı
26 Mayıs 2016 - 23:26 borsagundem.com

ABD hisseleri, üç ayın en güçlü rallisinin ardından karışık gelen veri sonrası hafif değişti

ABD hisse senetleri yaklaşık üç ayın en güçlü rallisinin ardından, karışık gelen verinin ekonominin gelecek ay olası bir faiz artırımına karşı dayanıklı olup olmadığı konusuna biraz açıklık getirmesiyle, hafif değişti.

Hisse senetleri, yatırımcıların Dow Jones Sanayi Endeksi'ni 360 puan ve S&P 500'ü yüzde 2'den fazla yukarı çıkartan iki günlük yükselişi incelemesiyle düşük işlem hacmiyle hafif değişti. Bu haftaki tırmanışa öncülük eden bankacılık ve emtia üreticileri bugünün en büyük kaybedenleri arasındaydı.

S&P 500, New York'ta yüzde 0.1'den az düşerek 2,090.09 seviyesine kapatarak, 27 Nisan'dan beri en yüksek seviyesine yakın seyretti.

New York'taki Federated Investors'ta stratejist olan Phil Orlando, "Hisse senetleri son günlerdeki hareketiyle kendi önüne geçti." dedi ve "İlk çeyrek kazançları korkunçtu ve Fed sonrası kötü bir Brexit oylaması ihtimali var. Önümüzde iki yöne de gidebilecek bir çok olay bulunuyor." diyerek görüş bildirdi.

Bugün gelen bir rapor Nisan ayında iş malzemelerinde arka arkaya üçüncü ayda düşüş gösterdi. Bu da ABD'li imalatçıların gerilediğini gösteriyor. Bir diğer veri ise işsizlik başvurularının ikinci hafta da düştüğünü göstererek, Mayıs ayının başındaki artışın geçici işten çıkarmalardan dolayı kaynaklandığını yansıttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)