E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD hisseleri Şubat'tan sonra en iyi aya doğru---

​ABD hisseleri Şubat'tan sonra en iyi aya doğru

​ABD hisseleri Şubat'tan sonra en iyi aya doğru
29 Ağustos 2014 - 18:42 borsagundem.com

ABD hisseleri, Şubat ayından bu yana en yüksek aylık yükselişe imza atmaya hazırlanıyor

ABD hisseleri, merkez bankalarının küresel ölçekte büyümeyi destekleyecekleri söylentileri ile, Şubat'tan bu yana en yüksek aylık kazanca yaklaşıyor. Standard & Poor's 500 Endeksi bugün yatay seyrediyor.

S&P 500 Ağustos'ta yüzde 3.4 yükselirken, son 4 haftada da yakaladığı ralli ile 2.000 puanı ilk defa aştı. Endeks yüzde 0.1'den az bir yükselişe New York saati ile 10:08'de 1,997.08 puandaydı. Endüstri hisseleri gerilerken, hamu hisseleri ve finansallar yükseldi. İşlem hacmi 30 gün ortalamasının yüzde 39 aşağısında seyrediyor.

Ekonomik veriler ABD'de tüketici harcamalarının Temmuz'da beklenmedik bir şekilde 6 aydır ilk kez düştüğünü gösterirken, farklı bir rapor Euro Bölgesi'nde enflasyoun 2009'un ardından en düşüğe geldiğini gösterdi. Avrupa Merkez Bankası'nın üstündeki teşvik baskısı artıyor. ABD hisse senetleri Pazartesi günü İşçi Bayramı nedeniyle kapalı olacak.

Philadelphia'daki Aberdeen Asset Management Plc Kuzey Amerika biriminin başındaki Paul Atkinson konuya ilişkin " hisse senetlerindeki yatırımcı risklerin eksikliği değerlemeleri ve piyasayı yukarı taşıyor" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)