E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisseleri geriliyor---

ABD hisseleri geriliyor

ABD hisseleri geriliyor
30 Ekim 2014 - 16:52 borsagundem.com

ABD hisseleri, Fed'in faiz oranlarını beklenenden daha yakın bir zamanda artırabileceği yönündeki spekülasyonların artması ile geriliyor

ABD hisseleri, ülke ekonomisinin üçüncü çeyrekte beklentinin üzerinde büyüdüğünü gösteren veri sonrasında, ekonominin Fed'in faiz oranlarını beklenenden daha yakın bir zamanda artırması için yeterince güçlü olduğu yönündeki spekülasyonların desteklenmesi ile geriliyor.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.2 gerileyerek New York saati ile 09:31'de 1,977.74 puanda. Dow Jones endeksi ise Visa Inc.'in yüzde 8.5'lik rallisi ile 47.65 puan, yani yüzde 0.3 artışla 17,021.96 puan oldu. Visa Dow Jones'taki ağırlıklandırma bakımından en büyük üye konumunda.

Bugün açıklanan veriye göre, ABD'nin gayrısafi yurtiçi hasılası Eylül'de sona eren çeyrekte yüzde 3.5 büyürken, ikinci çeyrekte yüzde 4.6'lık artış görülmüştü. 2 ve 3. çeyreklerdeki bu üst üste büyüme, 2003 yılının son altı ayından bu yana en iyi altı aylık performans olarak kaydedildi. Bloomberg anketine katılan 87 ekonomistin tahmin medyanı yüzde 3'lük bir büyümeye işaret ediyordu.

ABD Merkez Bankası Fed, dün sona eren toplantı sonrasında, bilançosunu 1.66 trilyon dolar artıran ve her toplantıda 10'ar milyar dolar azaltarak 85 milyar dolardan 15 milyar dolara kadar düşürdüğü varlık alımı programını bitirdiğini açıklarken, faiz oranlarının "kaydadeğer bir süre" daha düşük tutulacağı taahhüdünü de yineledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)