E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD hisse senetleri geriledi---

ABD hisse senetleri geriledi

ABD hisse senetleri geriledi
18 Kasım 2017 - 00:09 borsagundem.com

ABD hisse senetleri haftanın son işlem gününde vergi reformu tasarısına yönelik endişelerin etkisinde kaldı ve günü kayıpla tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM 

Yatırımcılar vergi reformu tasarısının şirket karlarını artıracağı ve hisse senedi piyasalarını yeni rekorlara taşıyacak yakıtı sağlayacağına inanıyorlardı. Kongre'nin Cumhuriyetçileri Perşembe günü önemli bir adım attılar ve ABD'nin vergi yasalarında 1980'lerden bu yana görülen en büyük değişimi Temsilcilere Meclisinde onayladılar. Görüşmeler artık Senato'ya kaymış durumdaki buradak tasarıya karşı bir direnç olduğu biliniyor.

Konuyla ilgili bir ankette katılımcı ekonomistlerin yüzde 60'ından fazlası Trump yönetiminin ilgili yasal düzenlemeyi bu yıl çıkmadan kabul ettirebileceğine inanmıyor.
Key Private Bank'ın yatırım stratejisti Bruce McCain, "Herkesin gözü vergi planının üstünde ve herkesin merak ettiği ise bu planın detaylarında hangi şeytanın gizli olduğu" ifadelerini kullandı.

Bu gelişmelerden sonra Dow Jones sanayi endeksi 100.12 puan ve yüzde 0.43 oranında düşüşle 23358.24, S&P 500 6.78 puan ve yüzde 6.78 oranında düşüşle2578.86 puandan ve Nasdaq Bileşikı Endeksi yüzde 0.16 oranında ve 10.50 puan düşüşle 6782.79 puandan günü tamamladı.

Haftalık bazda ise Dow yüzde 0.3, S&P yüzde 0.1 Oranında gerilerken, Nasdaq yüzde 0.5 oranında yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)