E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD Hazine tahvilleri geriliyor---

ABD Hazine tahvilleri geriliyor

ABD Hazine tahvilleri geriliyor
20 Ağustos 2014 - 16:23 borsagundem.com

ABD Hazine tahvilleri, Fed'in Temmuz toplantı tutanaklarını yayımlamasından önce geriliyor

ABD Hazine tahvilleri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Temmuz toplantı tutanaklarını yayımlamasından önce geriliyor. Yatırımcı tutanakları faiz artırımının zamanı ile ilgi ipucu vermesi açısından takip edecek.

10 yıllık ABD Hazine tahvili faizi, Fed Başkanı Yellen'ın Jackson Hole'da konuşmasından önce 3. günde de yükseldi. ABD tahvil faizinin Alman devlet tahvil faizine farkı, Avrupa tahvil fazilerinin düşmesi ve yavaş ekonomil büyümenin merkez bankasını yeni teşvik politikalarına iteceği beklentisi ile, 15 yılın zirvesine çıktı.

Londra'da bulunan Asset Management sabit gelir biriminin başındaki John Stopford " Fed'in çıkışa yaklaşması ile tahviller konusunda aşağı yönlü bir hareket beklemeye başladık. Tutanaklar büyük olasılıkla daha şahin olacak" dedi.

10 yıllık ABD tahvili faizi New York saati ile 08:29'da yüzde 2.41'i görmesinin ardından, 2 baz puan veya yüzde 0.02 artışla, yüzde 2.42 oldu. Yüzde 2.375'lik Ağustos 2024 vadeli tahvilin fiyatı ise 99 23/32 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)