E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD haftayı rekorla tamamladı---

ABD haftayı rekorla tamamladı

ABD haftayı rekorla tamamladı
16 Aralık 2017 - 00:10 borsagundem.com

ABD'de uzun süredir beklenen vergi reformu tasarısının son aşamalarına gelinmesi hisse senedi piyasalarında sektörlerin tamamına yayılan alımlara ve önde gelen endekslerini yeni zirvelere tırmanmasına neden oldu.

BORSAGUNDEM.COM

ABD'de uzun süredir beklenen vergi reformu tasarısının son aşamalarına gelinmesi hisse senedi piyasalarında sektörlerin tamamına yayılan alımlara ve önde gelen endekslerini yeni zirvelere tırmanmasına neden oldu.

Cumhuriyetlçilerin vergi reformu tasarısının günün ilerleyen saatlerinde Kongre'de açıklanması ve itiraz eden senatörlerin desteğini sağlamaya yönelik olarak çocuk vergisi kredilerinin artırılmış olması bekleniyor. Önümüzdeki hafta ise tasarı Senato'da ve ardından Temsilciler Meclisi'nde oylamaya sunulacak.

Northwestern Mutual Wealth Management'ın yatırımlar baş stratejisti Brent Schutte, "İnsanlar vergi reformu tasarısının
kabul edileceğine inanıyor. Cumhuriyetçilerin bu kadar yol aldıktan sonra bunun başarısızlıka sonuçlanmasına izin vereceğini sanmıyorum" değerlendirmelerinde bulunuyor.

Bu gelişmelerin ardından Dow Jones Sanayi endeksi 143.08 puan ve yüzde 0.58 oranında yükselişle 24651.74 puan, S&P 500 endeksi 23.80 puan ve yüzde 0.90 oranında yükselişle 2675.81 ve Nasdaq Bileşik endeksi 80.06 puan ve yüzde 1.17 oranında yükselişle 6936.58 puandan günü tamamladılar. Her üç endeks içinde bu kapanış rakamları bu zamana kadar görülen en yüksek kapanış seviyelerini ifade etti.

Bir önceki haftanın kapanışına göre Dow Jones yüzde 1.3, S&P yüzde 0.9 ve Nasdaq Bileşik endeksi yüzde 1.4 oranında değer kazandı.

S&P 500 ve Dow bu haftaki kapanışları ile birlikte 4 hafta arka arkaya yükselişle kapanmış oldu. Nasdaq ile son 3 haftanın ilk haftalık bazdaki yükselişini yakaladı.

S&P endeksi kapsamındaki alt endekslerden en güçlü yükseliş yüzde 1.24 ile tüketim sektöründe olurken, sektörde, beklentilerin üzerinde mali sonuçlar açıklayan Costco'nun hisselerinde yaşanan yüzde 3.75 oranındaki artış öncü oldu.

Finans sektörü hisseleri bankacılık hisselerine gelen alımların etkisiyle yüzde 1.1 oranında yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)