E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinABD gelir adaletsizliği tartışması---

ABD gelir adaletsizliği tartışması

ABD gelir adaletsizliği tartışması
24 Ocak 2014 - 02:39 borsagundem.com

Ülkenin önemli bir bölümü zenginlerden ve dev şirketlerden daha fazla vergi alınmasından yana

ABD'de yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre halkın önemli bir bölümü, son 10 yılda zengin ile fakir arasındaki gelir adaletsizliğinin daha da arttığına inanırken, bunun azaltılması için zenginlerden ve dev şirketlerden daha fazla vergi alınmasının adaletsizliği engelleyebileceğini düşünüyor.

Pew Araştırma şirketi ve USA Today'in 15-19 Ocak tarihleri arasında bin 504 yetkişinle yaptığı ankete göre, son 10 yılda ABD'de zengin ile diğer halk arasındaki gelir farkının açıldığına inananların oranını yüzde 65. 

Ülkede, Demokratların yüzde 90'ı, devletin, zenginler ile halkın kalan çoğunluğu arasındaki gelir uçurumunu, önemli ölçüde düşürebileceği görüşünü paylaşırken, Cumhuriyetçilerin sadece yüzde 45'i bu görüşü savundu.

Genel olarak devletin ''müteşebbis ruha'' müdahale etmemesini savunan Cumhuriyetçilerden yüzde 23'ü, gelir adaletsizliğinin önüne geçmek için devletin ''daha fazla'' çaba sarfedebileceğini belirtirken, yüzde 15'i devletin bu konuda ''çok fazla'' bir şey yapmaması gerektiğini ve yüzde 33'lük bir oran ise devletin hiçbir şey yapmamasından yana olduğunu açıkladı.

Demokratların yaklaşık yüzde 75'i, fakirliğin azaltılması için zenginlerden ve firmalardan alınacak vergilerin artırılmasından yana olduğunu beyan etti.

Öte yandan, ankete katılanların yüzde 73'ü, 7,2 dolar olan federal asgari saat ücretinin 10 dolara çıkarılmasından yana olduklarını ifade etii. Yüzde 63'lük bir çoğunluk ise işsizlik ücretinin bir yıl daha uzatılması görüşünü dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)