E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endekslerinde yeni rekorlar---

ABD endekslerinde yeni rekorlar

ABD endekslerinde yeni rekorlar
22 Kasım 2017 - 00:03 borsagundem.com

ABD hisse senetleri piyasalarında Apple ve diğer teknoloji sektörü hisselerine gelen alımlar, genele yayıldı ve günün yeni rekorlarla kapanmasını sağladı.

BORSAGUNDEM.COM

Yatırımcılar ABD hisse senedi piyasalarında teknoloji sektörüne daha fazla para girişi olacağını ve buna bağlı olarak hisse senetlerini yeni yükselişlerin beklendiğini öngörüyor. Piyasalarda son günlerde yaşanan yükseliş iki haftalık süreçte yaşanan kayıpların telafi edilmesini sağladı.

Varlık yönetim şirketi BNY Mellon Wealth Management'ın yatırım stratejileri yöneticisi "Pek çok kötü haberin ardından yaşadığı düşüşler sonrasında herhangi bir iyi haberler yeniden rallisine devam eden böylesi bir piyasayı dirençli olarak nitelendirebiliriz" yorumlarında bulundu.

Dow Jones Sanayi endeksi 160.43 puan ve yüzde 0.68 oranında yükselişle 23590.83, S&P 500 16.91 puan ve yüzde 0.66 oranında artışla 2599,05 ve Nasdaq Bileşik endeksi 71.76 puan ve yüzde 1.06 artışla 6862.48 puandan günü tamamladılar. Her üç endeks de günü rekor seviyelerden tamalamış oldu.

DÜNYA DÖVİZ PİYASALARI

Uzun vadeli tahvil fiyatlarındaki yükselişi büyümenin görünümündeki zayıflamanın ve enflasyonun bir işareti olarak algılayan yatırımcıların satışları sonucunda ABD doları değer kaybı yaşadı.

Dünyanın önde gelen 16 para birimi karşısında doların değerini hesaplayan Wall Street Journal dolar endeksi yüzde 0.2 değer kaybı ile 87.25 değerini aldı.
Wells Fargo Securities'in döviz piyasaları stratejisti Erik Nelson, "Dolar uzun vadeli faiz oranlarına karşı bir hassasiyet gösteriyor" değerlendirmelerinde bulundu.

ABD HAZİNE TAHVİLLERİ

Fed'in faiz artırımları sonucunda enflasyonun düşük kalacağına inanan yatırımcıların alımları ABD tahvillerinin güç kazanmasına neden oldu. Son gerçekkeşen işlemlerde 10 yıllık gösterge hazine tahvillerinin faizi yüzde 2.361 seviyesine geriledi. Dün bu tahvilde faiz oranı günü yüzde 2.370 seviyesinden tamamlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)