E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeksleri düşüşle kapandı---

ABD endeksleri düşüşle kapandı

ABD endeksleri düşüşle kapandı
10 Kasım 2017 - 00:04 borsagundem.com

ABD hisse senedi piyasalarında, günün ikinci yarısında yoğunlaşan satışların ardından kayıpların bir kısmı telafi edilse de gün kayıpla tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM 

ABD hisse senetleri piyasalarında günün ikinci yarısında yoğunlaşan satışların ardından Dow Jones 253 puana varan kayıpla yaşadı. Yatırımcılar vergi indiriminde erteleme yaşanacağı endişelerini fiyatladılar.

Senato'nın Beyaz Saray tarafından geçen hafta açıklanan vergi reformu tasarısının farklı bir versiyonunu kabul edeceği söylentileri, bazı yatırımcılar tarafından Cumhuriyetçilerin Beyaz Saray'da hazırlanan tasarıları kabul ettirebilme kapasitelerinin sorgulanmasına neden oldu.

Analistler, satışların Senato'nun vergi indirimlerini bir sene erteleyerek 2019'da devreye almaya başladığı yönündeki haberlerin yayınlaşması ile hız kazandığına dikkat çekerek, bu gelişmenin kar satışları getirdiğini belirtiyor.

Bu gelişmelerin ardından Dow Jones sanayi endeksi yüzde 0.43 kayıpla 23462,07, Nasdaq yüzde 0.58 düşüşle 6750.55 ve S&P yüzde 0.38 düşüşle 2584.62 puandan günü tamamladılar.

Paritelerde olanlar

Dolar günü aşağı yönlü bir seyirle geçirdi. Vergi tasarısı ile ilgili haberler, doların değeri üzerinde de baskı yarattı. Wall Street Journal dolar endeksi yüzde 0.1 oranında düşüşle 87.75 seviyesine geriledi. Endeks, doların 16 önde gelen para birimi karşısındaki değerini ifade ediyor.

Euro dolar karşısında yüzde 0.3 yükselişle 1.1628 seviyesinden işlem görürken, dolar yen karşısında yüzde 0.2 düşüşle 113.68 seviyesinden fiyatlanıyor.

Hazine tahvilleri

ABD Hazine Tahvilleri gün içinde aşağı yönlü bir seyir izledi ve Avrupa'nın devlet tahvilleri de bu seyri paylaştı. Euro bölgesinde büyümenin önceki beklentilerin üzerinde olacağının açıklanması Bölge tahvillerinde fiyatların gerilemesine ve faizlerin artmasına neden oldu.

ABD'nin 10 yıllık gösterge tahvilerinde faizler dün yüzde 2.325 seviyesindeyken, bugün yüzde 2.343 seviyesine ulaştı.

Avrupa Birliği komisyonu bugün yayınladığı raporla bölge ekonomisinde büyüme beklentisini bu yıl için yüzde 1.7'den yüzde 2.2'ye ve önümüzdeki yıl için yüzde 1.8'den yüzde 2.1'e yükseltti. Bu açıklama yatırımcıların Avrupa devlet tahvilerinde satışa geçmelerine neden oldu.

Petrol yükseldi

Petrol fiyatları Ortadoğu kaynaklı jeopolitik risklerin etkisiyle son iki yılın en yüksek seviyelerine ulaştı.
New York Tİcaret Borsası'nda ABD türü hafif petrolün Aralık vadeli sözleşmeleri 36 sent ve yüzde 0.6 oranında artışla 57.17 dolardan gün tamamladı. Brent türü petrol ise 44 sent ve yüzde 0.7 oranında artışla 63.93 dolar seviyesinden fiyatlandı.
Jeopolitik riskleri artıran unsur olarak ise bugün Suudi Arabistan'ın Lübnan'daki vatandaşlarını ülkeyi terk etmeye çağırmış olması gösterildi.
Altın ise yüzde 0.3 oranında yükselişle 1287.50 dolardan günü tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)