E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD ekonomisinin daha hızlı büyümeye ihtiyacı var---

ABD ekonomisinin daha hızlı büyümeye ihtiyacı var

ABD ekonomisinin daha hızlı büyümeye ihtiyacı var
19 Mayıs 2016 - 20:55 borsagundem.com

Fed Başkan Yardımcısı Fischer, ABD ekonomisiyle ilgili konuşarak 'En çok ihtiyaç duyduğumuz şey daha hızlı büyüme potansiyeli' açıklamasında bulundu.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, ABD ekonomisinin daha hızlı büyümeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

New York'taki Columbia Üniversitesinde konuşan Fischer, "Şu anda tam istihdam seviyesine yakınız ve enflasyon hedefimize yaklaşıyoruz. En çok ihtiyaç duyduğumuz şey daha hızlı büyüme potansiyeli" dedi.

Öte yandan, Fischer, Fed'in para politikası ve dün yayınlanan nisan ayı toplantı tutanakları hakkında yorum yapmadı.

Dün, Fed'in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) nisan toplantısına ait tutanaklarda, ABD ekonomisine ilişkin verilerin gelecek haftalarda olumlu gelmesi durumunda Fed yetkililerinin haziranda faiz artışını destekleyebilecekleri belirtilmişti.

Ayrıca, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) nisanda yüzde 0,4 artışla son 3 yılın en hızlı yükselişini göstermiş ve enflasyon oranı yıldan yıla yüzde 1,1'e tırmanarak Fed'in yüzde 2'lik enflasyon hedefine bir adım daha yaklaşılmıştı.

Fed, yaklaşık 10 yıl aradan sonra, geçen senenin aralık ayında faiz oranlarını yüzde 0,25 artırmış ve bu sene için 4 faiz artışı daha olabileceğinin sinyalini vermişti. Ancak, Fed bu sene henüz faiz artırımı yapmadı.

Dünya Bankası verilerine göre, ABD ekonomisi 2007'de yüzde 1,8 büyüdükten sonra, finansal krizinin etkisiyle, 2008'de yüzde 0,3, 2009'da da yüzde 2,8 daralmıştı. 2012 yılından itibaren yüzde 2'nin üzerinde büyüyen ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 2,7, gelecek yıl da yüzde 2,4 büyümesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞAHİN19 Mayıs 2016 21:14

    bu ülkenin vatan toprağını seviyom diyenlerin hepsi olmasada birçoğu bu ülkenin insanlarından nefret edip para ve zenginlik getirisi olan ülkenin milli değerlerine aşık...birçok siyasi ve ekonomi yönetimindeki kişiler baz alındığında .akabinde partizanlar

  • KARTALAĞABEYLİ19 Mayıs 2016 21:10

    YANİ GELEŞMEKDE OLAN ÜLKELERİN DAHA ÇOK İTHALATA YÖNELMESİ VE İÇ ÜRETİMİ HİÇ EDİÇİ POLİTİKALARA DESTEK VEREN YAPILAŞMA VE SİYASİ EKONOMİ YÖNETİMLERİNE İHTİYACI VARMIŞ AYNI AKP ZİHNİYETİ VE YILLARCA UYGULADIĞI EKONOMİ VE SİYASET YÖNETİMİ GİBİ BEN BU ÜLKENİN EKONOMİ YÖNETİMİNİN ÜRETİM DEDİĞİNİ VE SÖYLEMLERİNİ HİÇ BİLMEM.AMA 17 ARALIK 2013 SONRASI KIÇA KACAN PARACIKLAR BAZ ALINDIĞINDA KAYBEDİLEN PARA VE KAZANÇ GETİRİSİ ÜRETİM POLİTİKALARI BİLE DETİRTİYOR SAHTEKARLARA..istisnalar hariç