E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD ekonomisinde büyüme yavaşlayacak mı?---

ABD ekonomisinde büyüme yavaşlayacak mı?

ABD ekonomisinde büyüme yavaşlayacak mı?
26 Ekim 2018 - 09:31 borsagundem.com

ABD'li şirketlerin gelirlerindeki azalma şirketlerin karlılıklarını olumsuz etkilerken ABD ekonomisinin büyümesini de vurabilir

ABD Yavaşlıyor mu?

Borsa İstanbul güne satıcılı başladıktan sonra gün içinde Merkez Bankası'nın faiz kararı ve global piyasalardaki hafif toparlanmanın rüzgarını arkasına alarak dünü pozitif tamamladı. BIST 100 endeksi, günü yüzde 1.14 artışla 93,747 puandan kapattı. Seans sonrası mali sonuçlarını açıklayan şirketlerden FROTO, EREGL, TRKCM beklentinin altında kar açıklarken GARAN beklentiye paralel, SODA ve TKFEN beklentinin üstünde kar açıkladı. Bugün TSKB, ARCLK ve TAVHL sonuçlarını açıklaması bekleniyor.

Dünün gündeminde; Avrupa ve Türkiye Merkez Bankaları toplantıları vardı. TCMB politika faizini beklentilere paralel %24’te sabit tutarken, sıkı parasal duruşun korunacağını belirtti. Alınan kararı piyasalar olumlu karşıladı ve sonrasında 5.70 seviyelerinde olan Dolar/TL 5.62’ye kadar gerilerken, BIST100 92,500 seviyesinden atak yaptı. Avrupa MB, alımlarının Aralık ayında sona erdirilmesi ve 2019 yılı yaz dönemine kadar da faizlerde değişime gidilmeyeceğini belirtti.

ABD borsaları dün sıkı bir tepki hareketi yaptı. Dow % 1.6, SP500 % 1.9 yükseldi. Son günlerdeki hareketlerin ne kadar sert olduğunu anlamak için şöyle örnekleyebiliriz: ABD’de yıllık TÜFE % 2.3 seviyesinde. 1 yıllık getirinin bunun üzerinde olması ile reel olarak kazanç sağlayacaklardır. Dünkü yükselişle neredeyse 9 aylık enflasyon kadar kazandılar. Ancak bu sabah yine endeksler düşüyor: Nasdaqda % 1.4 görüldü bir ara. Enflasyona oranlarsak Borsa İstanbul’un bir günde % 15 düşmesi gibi! Oynaklık yüksek! Üstelik bunlar artçı depremler mi öncü depremler mi henüz netleşmedi.

Örneğin dünyanın ikinci büyük firması Amazon, 3. Çeyrekte % 13.3 ile yüksek FAVÖK marjına ulaşıp beklentinin % 80 üstünde hisse başı 5.75 dolar kar etmiş. Ancak 1. Çeyrekte % 43 olan gelir büyümesi, 2. Çeyrekte % 39’a 3. Çeyrekte % 29’a inmiş. Önümüzdeki çeyreklerde % 21’e inmesi bekleniyor. ABD’de büyüme hızındaki yavaşlama ve resesyon gündemdeyken şirketlerin de son iyi kârlarını yaptığını ve gelirlerinin azalacağını görüyor olabiliriz. Bugün de 3. Çeyrek büyümesi gelecek. Beklenti % 3.3 olması yönünde.

STRATEJI

ABD borsalarındaki sıkıntı nedeniyle biz de etkileniyoruz. Türk Lirası ise güçlü!

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 300 puan civarında kayıpla, BIST 100 ise % -0.1 civarında güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)