E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD ekonomisi için balon riski düşük!---

ABD ekonomisi için balon riski düşük!

ABD ekonomisi için balon riski düşük!
03 Ekim 2015 - 09:10 borsagundem.com

Fed Başkan Yardımcısı Fischer, ABD ekonomisinde balon riskinin düşük olduğunu belirtti

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, ABD’de acil finansal balon riskleri görmediğini söyledi ancek merkez bankasının böyle oluşumlara karşı kullanacağı politika araçlarının sınırlı ve test edilmemiş oldupunu ifade etti.

Fischer, Cuma günü Boston’da yaptığı konuşmada, “Bankalar iyi sermayelendirilmiş durumda ve kayda değer büyüklükte likidite tamponları bulunuyor, konut piyasası aşırı ısınmış durumda değil ve hane halkları ve işletmeler tarafından yapılan borçlanmalar yıllarca süren düşüş veya çok yavaş artışın ardından ivmelenmeye başladı” ifadelerini kullandı.  Fischer diğer taraftan “daha fazla regüle edilmiş kurumlardan daha az regüle edilmiş kurumlara olan potansiyel faaliyet geçisi yeni risklere neden olabilir” uyarısı yaptı.

71 yaşındaki Fischer, Boston Fed’in iki günlük “makroihtiyati para politikası” konferansı sırasında yaptığı konuşmada, ekonomik görünüm veya faiz oarnı görünümü ile ilgili değerlendirmede bulunmadı. Piyasalar, merkez bankasının 10 yıla yakın bir süreden bu yana ilk kez yapacağı faiz artırımı için rehberlik arayışında.

Fischer, “ABD’de sınırlı olan makroihtiyati politika araçları, beni para politikasında finansal istikrara yönelik risklerin engellenmesi bakımından bazı düzenlemelerin tartışılması gerektiği zamanlar olabileceği sonucuna götürüyor. Daha sınırlayıcı bir para politikası, diğer koşullar sabitken, fiyat istikrararı ve tam istihdamdan sapmaya neden olabilir” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)