E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Dışişleri Sözcüsü: Vizeyle ilgili görüşmeler olumlu---

ABD Dışişleri Sözcüsü: Vizeyle ilgili görüşmeler olumlu

ABD Dışişleri Sözcüsü: Vizeyle ilgili görüşmeler olumlu
20 Ekim 2017 - 08:05 borsagundem.com

Heather Nauert: Jonathan Cohen Türkiye’ye gitti ve orada görüşmeler yaptı. Bu konuda bana verilen bilgi görüşmenin yapıcı geçtiği ve ele alınan konular üzerinde ilerleme sağlandığı şeklinde.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen günlük basın brifinginde sözcü Heather Nauert vize konusunda Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen ve beraberindeki heyetin Türkiye’de yaptığı görüşmelerin olumlu geçtiğini ve kısa sürede konuyla ilgili ilerleme sağlanmasını umduklarını söyledi. Sözcü “Jonathan Cohen Türkiye’ye gitti ve orada görüşmeler yaptı. Bu konuda bana verilen bilgi görüşmenin yapıcı geçtiği ve ele alınan konular üzerinde ilerleme sağlandığı şeklinde. Konu her ne olursa birlikte çalışamaya devam edeceğiz. İyi bir ilerleme olduğunu söyleyebilirim. Bu komisyonda önerilen konular üzerinde de çalışmaya devam ediyoruz ve kısa vadede sonuç alınmasını bekliyoruz” dedi.

Tutuklu bulunan Amerikan Konsolosluğu çalışanları ile ilgili olarak da sözcü “Tek söyleyebileceğim şu an halen tutuklu oldukları ve biz hala kanıtları görmedik. Daha başka birilerinin de tutuklandıklarını görmek istemiyoruz. Çok sayıda sorumuz var bu konuda ve ilerleme kaydetmek istiyoruz” diye konuştu.

Amerika’nın Sesi Türkçe Servisi’nin “Kanıtları halen görmediğinizi söylüyorsunuz, Türkiye’den bir kez daha kanıtları talep ettiniz mi? sorusuna da sözcü, “Eğer bir insanı suçluyorsanız onunla ilgili kanıtları da göstermek ortaya koymak durumundasınız bunu bizim tekrar tekrar istememize gerek yok” yanıtını verdi.

Türkiye’de son dönemde yaşanan tutuklamalardan da kaygı duyduklarını belirten Nauert, İletişim Yayınları sahibi işadamı Osman Kavala’nın İstanbul’da gözaltına alınmasıyla ilgili olarak da “Türkiye’de yargıda şeffaflıktan uzaklaşıyor ve alarm veren nitelikte bir trend haline gelen tutuklamalar söz konusu. Birçok olayın ardından Türk hükümetine bu gidişattan duyduğumuz kaygıları ilettik. İfade özgürlüğünün kısıtlanması, tutuklamalar, demokratik ve toplumsal haklar konusundaki erozyonlardan dolayı kaygılıyız. Kavala’nın tutuklanması gibi durumlar toplumun özgürce tartışma ve fikirlerini beyan etme haklarını ortadan kaldırıyor. Biz bu gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş20 Ekim 2017 08:24

    Bu tutuklamalar devam ederse sonumuz kötü olacağa benziyor. Geçmişte Irak, Mısır,Suriye ve İran ile ilgili yaşananları aklımızın bir köşesinde tutmalıyız. Amerika önce uyarıp durur. Baktı olmuyor gerekeni yapar.