E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ceza kesti! 104 milyon dolar!---

ABD ceza kesti! 104 milyon dolar!

ABD ceza kesti! 104 milyon dolar!
11 Eylül 2018 - 13:07 borsagundem.com

Amerika Birleşik Devletler İran’a yönelik suçlamalarına bir yenisini daha ekledi ve ceza kesti

Başkent Washington’da federal bir mahkeminin başkanı Beryl Howell, 1996 yılında 19 Amerikan askerinin hayatını kaybettiği Hobar Kuleleri saldırısının, İranlı yetkililerin desteği ve onayıyla yapıldığı kararına vardı. Howell, İran devletinin kurbanların yakınlarına 104 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti.

Kurbanların yakınları mahkemenin kararını memnuniyet verici buldu.

Euronews'in haberine göre; ailelerin avukatlarından Paul Gaston, mahkemenin kararının aileler için “adaletin bir nebze de olsa yerini bulması” anlamına geldiğini ifade etti.

Kurbanların ailelerine dağıtılacak 104 milyon doların nasıl toplanacağı ve ölenlerin hangi yakınlarına verileceği ise belirsiz. Tazminat almasına karar verilen kişi sayısı hakkında bir bilgi verilmedi.

ABD’de yaklaşık bin 300 kişi Hobar Kuleleri saldırısından İran’ın sorumlu tutulması için çaba gösteriyordu.

İran 1984’ten beri ABD’nin terör örgütlerini destekleyen ülkeler listesinde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hilmi 11 Eylül 2018 19:04

    Açalım verdikleri silahlara el koyup suriyeden çıkmaşarı için elimizden geleni yapalım gerekirse askerlerini tutuklayalım teröre destekten tüm dünya karşısında haklı durumuna düşeriz

  • bir yorum11 Eylül 2018 18:05

    Kim takar dünyayı güç böyle bir şey amerika pkk yı kurup yıllarca yaklaşık 40 bin insanımızı öldürdü.Biz de dava açsak emin olun o dava aleyhimize döner ve cezayı bize keserler.Dünyada güç kimdeyse onun borusu öter bir zamanlar osmanlıdaydı o da diğer devletlere buna benzer şeyler yapardı. Bu dünyada güçün hukuku geçerlidir.Bunu artık anlayın.Güçsüzler dünyanın yarısından fazlasını oluştursada bir şeyi değiştiremezler.Zaten gördüğünğz gibi güçsüzler birbirleriyle savaşıp duruyor.Başkalarına bakamıyorlar bile.

  • HASAN TOSUN11 Eylül 2018 14:14

    amerikada pkk ya verdiği destekle bir çok vatandaşımız öldü bizde dava açalım terörist abd ye