E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD büyüme verisi piyasalar üzerinde etkili olacak---

ABD büyüme verisi piyasalar üzerinde etkili olacak

ABD büyüme verisi piyasalar üzerinde etkili olacak
30 Ekim 2014 - 09:17 borsagundem.com

Bugün ise ABD'den TSİ 14:30'da gelecek olan 3.çeyrek GSYİH verisi piyasa hareketi üzerinde etkili olabilecek gelişme

Ziraat Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan sabah stratejesi raporu:
   
"Salı günü öğleden sonra ABD'den gelen dayanıklı mal siparişlerinin beklentilerin altında kalması sonrasında USDTRY 2,19 seviyesine kadar gerilediğini izledik. FOMC tutanaklarında piyasa dostu açıklamaların geleceği beklentisiyle kurdaki gevşeme ise eğilimi devam etti. Ancak Dün açıklanan FOMC karar metni beklentilere göre miktar şahin kalırken  istihdamdaki iyileşmeye dikkat çekildi ve enflasyonda petrol fiyatlarına bağlı olarak geçici gerilemenin gözlemlenebileceği belirtildi. Bu çerçevede, tutanakların bir miktar şahin olmasına paralel olarak 2,19 seviyesine kadar gerileyen kurun tekrar 2,22 seviyesini test ettiğini gözlemlemekteyiz.  

Öte taraftan, beklenildiği gibi FED varlık alım programını sonlandırırken, tutanaklara faiz artırım zamanlaması için kayda değer ifadesi yerini korudu.  Bu kapsamda, söz konusu ifadenin tutanaklarda yer alması endeks tarafına pozitif yansıması söz konusu olabilir. Ancak, bu durum büyük oranda fiyatlandığı için etki derecesi sınırlı kalabilir. Ayrıca tutanakların bir miktar şahin olması endeks üzerinde kısmi bir baskı yaratabilir.

Bugün ise ABD'den TSİ 14:30'da gelecek olan 3.çeyrek GSYİH verisi piyasa hareketi üzerinde etkili olabilecek gelişme. ABD büyüme verisi dışında TSİ 15:00 Almanya Tüfe verisi ve yurtiçinde saat 10:00'da tüketici güven endeksi takip edilecek veriler arasında yer almakta.''
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)