E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Fed sonrası geriliyor---

ABD borsaları Fed sonrası geriliyor

ABD borsaları Fed sonrası geriliyor
28 Ocak 2015 - 22:11 borsagundem.com

ABD hisseleri, Fed'in faiz artışında sabırlı olabileceğini açıklaması sonrası geriliyor

ABD hisse senetleri, Merkez Bankası Fed'in ekonominin toparlanmasını sürdürmesi ile faiz artışına yaklaşmayı sürdürmesi ile geriliyor.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.3 gerileyerek New York saati ile 14:44'te 2,023.10 puana geldi. Dow Jones ise 17.98 puanlık düşüşle 17.369,23 seviyesinde. Nasdaq 100 Endeksi Salı günü yüzde 2.6 düşmesinin ardından bugün,  yüzde 0.5 yükseldi.

Fed Açık Piyasa Komitesi(FOMC), faiz artışı konusunda sabırlı olacağı yeniden belirtirken, ekonomi ve istihdam piyasasına ilişkin değerlendirmesini iyileştirdi. Ancak Fed, enflasyonun bir miktar daha düşmesini bekliyor.

FOMC'nin Washington'dan yaptığı açıklamada "Ekonomik aktivite sağlam bir hız ile arttı. İstihdam piyasası koşulları da iyileşmeye devam etti" ifadeleri yer aldı. Sözel yönlendirmede "Politika yapıcılar enflasyonun kısa vadede biraz daha düşmesini bekliyor. Ancak tüketici fiyatlarının, enerji maliyetlerindeki düşüşün etkisinin de azalması ile orta vadede yüzde 2'lik hedefe doğru kademeli olarak yükselmesi bekleniyor" denildi. Açıklamada ayrıca bir öncekinden farklı olarak petrol fiyatlarındaki düşüşün hane halkının alım gücünü artırdığı ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)