E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları dalgalı seyrediyor---

ABD borsaları dalgalı seyrediyor

ABD borsaları dalgalı seyrediyor
05 Mart 2015 - 19:20 borsagundem.com

ABD hisseleri, son bir ayın en dik iki günlük yükselişi sonrasında dalgalı bir seyir izliyor

ABD hisseleri, son bir ayın en dik iki günlük yükselişi sonrasında, şirketler arasındaki anlaşmalara yönelik haberler ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) tahvil alım programına yönelik detaylarla birlikte dalgalı seyrediyor. 

Pharmacyclics Inc., AbbVie Inc.'in şirketi 21 milyar dolar karşılığında satın almayı onaylaması ile yüzde 11 tırmandı. AbbVie ise yüzde 3.5 değer kaybetti. Mallinckrodt Plc Ikaria Inc.'i 2.3 milyar dolara satın alması ile yüzde 4.3 değer kazandı. 

Standard & Poor's 500 Endeksi erken saatlerdeki yüzde 0.3'lük kazancı silmesi sonrasında büyük bir değişiklik göstermeyerek New York saati ile 11:17'de 2,098.84 puan oldu. Dow Jones endeksi 23.21 puan yükselişle 18,120.11 puanda. Nasdaq Bileşik Endeksi ise yüzde 0.2 artış kaydetti. S&P 500'de işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 18 üzerinde seyrediyordu. 

AMB Başkanı Mario Draghi, yetkililerin tedbirlerin deflasyon tehlikesinin giderilmesine yardımcı olacağına ikna olması ile birlikte,  Pazartesi günü tahvil alımlarının ilk adımının gerçekleştirileceğini söyledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)