E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD borsaları ayı piyasasına mı girdi?---

ABD borsaları ayı piyasasına mı girdi?

ABD borsaları ayı piyasasına mı girdi?
25 Ekim 2018 - 09:29 borsagundem.com

ABD'de özellikle teknoloji hisselerine gelen satışlar Wall Street'i 7 yılın en sert düşüşüne yönlendirdi

Ne Olacak Bu Amerikanın Hali?

ABD borsalarındaki sorunlu hava, dünya borsalarını etkilemeye devam ediyor. Dow Jones 25 bin seviyesini önceki gün görmüş ve tepki vermişti. Bu sayede dün BIST 100 güne yükselişle başladı. Ancak yine saat 16:30 sonrasında ABD borsalarındaki satışların gelmesiyle BIST’de de satışlar geldi ve günü yüzde 0.83 düşüşle 92,692’den kapattı.

İnsan sormadan edemiyor: Ne olcak bu Amerikanın hali? 10 yıldır “Ayı Piyasası nedir” bilmeyenlerin ülkesinde gelen satışlar onlar için bile şaşırtıcı. 2009’da başlayan rallide % 320 getiri sağlayan (Bu esnada toplam enflasyon % 17 olmuş) borsadaki yükselişe, teknoloji şirketleri öncülük etmişti. Ekim ayı başından bu yana Nasdaq %12.4, S&P %9.7 ve Dow Jones’taki kayıp %8.3’e ulaşmış oldu. Yani, teknoloji şirketlerindeki satışlar daha fazla!

Dow 25 bini kırdı ama dünkü düşüşle beraber sadece 2018 yılındaki kazançlar geri verilmiş oldu. Düşüş sürerse geçmiş yılların kazancından da yiyecektir. Şimdi hedef % 5 aşağıdaki 23,333 seviyesi olacak gibi. Asıl, bu nokta kırılırsa dananın kuyruğu kopacak. Ancak son 20 yılda böyle kuyruk kopma olayı bir 2001’de bir 2008’de krizde yaşanmış. Yani kriz yoksa aşağı kırmaması gerekir. Yoksa gerçekten resesyon mu geliyor?

Bugünün gündeminde 14:00’de TCMB’nin faiz kararı ana odak noktası olacak. Faizde bir değişiklik beklenmiyor. Avrupa Merkez Bankası 14:45’te faiz kararı açıklanacak, başkan Draghi ise 15:30’da konuşacak.

Diğer yandan şirketlerin 3. Çeyrek sonuçları gelmeye devam ediyor. Dün açıklanan Akbank piyasa beklentisi olan 1,34 milyar TL’ye paralel 1.33 milyar lira net kar açıklarken, Turkcell piyasa beklentisi olan 50 milyon TL zararın aksine 241 milyon TL net kar açıkladı. Bugün ise sanayi cephesinde Tekfen ve Erdemir’in, bankacılık sektöründe ise Garanti bankasının bilançolarını açıklaması beklenmektedir.

ABD tarafında da sonuçlar gelmeye devam ediyor. Bugün; Google, Amazon ve Twitter’dan sonuçlar beklenirken, 30 Ekim’de Facebook, 1 Kasım’da Apple açıklayacak. Bu kârlar, tatmin edici olmazsa sıkıntı büyür!

STRATEJI

ABD borsalarındaki sıkıntı nedeniyle biz de etkileniyoruz. Dolar ise sakin!

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 1200 puan civarında kayıpla, BIST 100 ise % -1.0 civarında güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)