E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Avrupa'dan İran'a yeni yaptırım uygulamasını istiyor---

ABD, Avrupa'dan İran'a yeni yaptırım uygulamasını istiyor

ABD, Avrupa'dan İran'a yeni yaptırım uygulamasını istiyor
04 Aralık 2018 - 08:55 borsagundem.com

ABD, İran'ı ekonomik anlamda tam olarak köşeye sıkıştırmak istiyor

ABD yönetimi, Avrupa’yı balistik füze programından dolayı İran’a sert yeni yaptırımlar getirmeye çağırdı.

Beyaz Saray yönetimi bu çağrıyı, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun NATO toplantısı için gittiği Brüksel’de bu hafta Avrupalı yetkililerle yapacağı görüşmelerin hemen öncesinde ve ABD’yle diğer bazı ülkelerin İran’ın hafta sonunda yaptığı füze denemesini kınamasının ertesinde yaptı.

Pompeo’nun bu akşam Brüksel’de İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yla görüşmesinde İran’ın ana gündem maddelerinden biri olması bekleniyordu. Pompeo İran konusunu İngiltere, Fransa ve Almanya dışişleri bakanlarıyla yarın yapacağı görüşmelerde de gündeme getirmeyi planlıyor.

Amerika’nın İran özel temsilcisi Brian Hook, İran’ın füze programının savunma amaçlı olduğu iddiasını reddetti.

Pompeo’yla birlikte seyahat eden gazetecilere konuşan Hook, İran’ın devam eden füze geliştirme ve deneme faaliyetlerinin bölgeye ve bölge dışına tehdit oluşturduğunu ve BM Güvenlik Konseyi’nin taleplerini ihlal ettiğini belirtti.

Hook, Amerika’nın füze yaptırımları konusunda Avrupalılarla yaptığı görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini söyledi. Görüşmeler, İran’ın programıyla bağlantılı şirketler ve kişilerin kara listeye alınmasına odaklanıyor.

Hook, “Bu vahim ve giderek artan bir tehdit. Sadece Avrupa değil tüm ülkeler, İran’ın füze programını hedef alman için ellerinden gelen her şeyi yapmalı” diye konuştu.

Pompeo da İran’ın orta menzilli balistik füze denemesinin ardından Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Caydırıcılığı yeniden tesis edemezsek bölgede gerilimin tırmanması riskini biriktirmiş oluyoruz” şeklinde uyarıda bulunmuştu. Amerika'nın sesi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)