E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD ara seçimleri volatiliteyi artırabilir---

ABD ara seçimleri volatiliteyi artırabilir

ABD ara seçimleri volatiliteyi artırabilir
06 Kasım 2018 - 09:36 borsagundem.com

Piyasaların merakla beklediği ara seçimler öncesinde piyasalarda hareketlenme görülebilir

BIST 100… İran yaptırımlarına “muafiyet” haberiyle endekste alışlar hızlandı… Yurt dışı hisse piyasalarında görülen karışık seyre rağmen ABD ile iyileşen uluslararası ilişkiler eşliğinde TL varlıklardaki değer kazanma süreci devam etti ve endeks günü % 1.94 yükselerek 95,947.73 seviyesinden kapattı. Dün seans başlangıcında; beklentilerin üzerinde gelen Ekim ayı Türkiye enflasyonu verisi ile sınırlı satışla karşılaşan endeks, kapanışa doğru ABD’nin İran yaptırımlarında muafiyet tanıyacağı 8 ülkenin arasında Türkiye’nin de yer almasıyla kazançlarını arttırdı. Uluslararası ilişkilerde görülen iyileşme ile TL cinsi varlıklarda değer kazancı hızlanırken Türkiye CDS ‘i 369 seviyesine, Türkiye 10 yıllık tahvil faizi ise 16.33 seviyesine kadar gerileme kaydetti. Muafiyet haberinin etkisiyle Tüpraş hisselerinde % 4.47 yükseliş gözlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haftasonu Trump ile Halkbank konusunu görüştüğü bilgisiyle Halkbank hisseleri de % 5.16 yükseliş gerçekleştirdi. Bugün yapılacak ABD ara seçimleri bütün finansal varlık fiyatlarında volatiliteyi arttırabilir. Sabah itibariye Asya piyasaları karışık, Amerikan vadelileri ise hafif pozitif seyir izlemekte. Şirket Haberleri… ENJSA… Şirket 3Ç2018 döneminde 265 milyon TL kar açıkladı (Beklenti 121 milyon TL ).

USDTRY… TL pozitif ayrışmaya devam ediyor... Türk lirasının son aylarda yaşadığı şoklar sonrası geri çekilme süreci hızlanırken son 3 ayın en düşük seviyesi olan 5.30 bölgesine kadar düşüş gözlendi. Beklentilerin üzerinde açıklanan Türkiye Ekim ayı enflasyon verisiyle 5.47 seviyesine kadar yükseliş kaydeden kur, ABD’den gelen yaptırım muafiyeti haberleriyle sert düştü. Türkiye risk priminde görülen düşüş, yüksek faiz-düşük büyüme ortamında TL’yi desteklemeye devam edebilir. Bugün yapılacak ABD ara seçimleri doların genel fiyatlamasını etkileyeceğinden dikkatle takip edilecektir.

EURTRY… Kurla birlikte geriledi... Paritedeki yatay hareket ve TL varlıklarda görülen değer kazancı ile EURTRY’de düşüş eğilimi hız kazandı.

EURUSD…Paritede görünüm yatay... Avrupa bölgesinde politik ve ekonomik riskler devam ederken paritede fiyatlamalar daha çok dolar tarafında gelişiyor. ABD ara seçimleri öncesi kararsız seyrini sürdüren EURUSD’de ABD-Çin ticaret savaşındaki gelişmeler önemli gündem özelliğini koruyor.

XAUUSD…Altında görünüm yatay… Küresel piyasalardaki risk iştahında görülen sınırlı iyileşme ile hafif düşüş kaydeden altın dolar endeksindeki düşüşle toparlandı. Dengelenen risklerle yatay hareketini sürdüren sarı metak fiyatları için bugün yapılacak ABD ara seçimleri belirleyici olabilir.

GLDGR… Kurla birlikte sert düştü… Ons altındaki karışık fiyatlamaya USDTRY’de görülen düşüşün eşlik etmesiyle gram altın fiyatlarında aşağı yönlü eğilim hızlandı.

BRENT… Risk iştahındaki toparlanmayla hafif yükseliş görüldü… Küresel satış dalgasıyla sert gerileyen Brent petrol fiyatlarında, risk iştahında görülen sınırlı iyileşme ile birlikte tepki hareketi görülse de uzun vadede yükselişlerin kalıcı olabilmesi için küresel büyüme görünümünü iyileştirecek daha fazla gelişme gerekebilir.

S&P 500… Seçimler öncesi endeks sakin seyrediyor… ABD ara seçimleri öncesi yatay seyreden endekste, seçim sonuçlarıyla Trump yönetimini zora sokabilecek olasılıklar risk unsuru oluşturuyor. Senato’da Demokratların çoğunluğa geçmesini sağlayacak bir sonuç ABD piyasalarında risk algısını bozabilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)