E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD 10 yıllıklarının faizi 7 yılın zirvesine yakın---

ABD 10 yıllıklarının faizi 7 yılın zirvesine yakın

ABD 10 yıllıklarının faizi 7 yılın zirvesine yakın
09 Ekim 2018 - 13:44 borsagundem.com

ABD'de 10 yıllık tahvillerin faizi 7 yılın zirvesine yakın seyrediyor

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi, Salı günkü işlemlerde 7 yılın zirvesine yakın seyrediyor.

ABD'de geçtiğimiz hafta açıklanan özel sektör istihdamının beklenenden iyi gelmesiyle tetiklenen artışın ardından tahvil faizlerindeki yukarı yönlü hareket gücünü koruyor.

Fed'in faiz artırımı sonrasında ABD ekonomisine ilişkin iyimser beklentiler ve politika yapıcıların faiz artırımı temposunu koruyacağı beklentisi tahvil faizlerindeki yükselişi destekliyor.

ABD 10 yıllıklarının faizi TSİ 13:20'de yüzde 3.2442 ile Mayıs 2011'den bu yana görülen en yüksek seviyeden işlem gördü.

UniCredit SpA stratejisti Michael Rottmann'a göre ABD tahvillerindeki satış büyük bir ihtimalle bu çeyrekte son bulacak. Fed yetkililerin uzun vadeli tahvil projeksiyonlarına bakılırsa -ve nötr faiz tahminlerine dayanarak- 10 yıllıkların “bir miktar ucuz” olduğunu belirten Rottmann'a göre 10 yıllıkların faizi birkaç ay daha yüzde 3 seviyesinin üzerinde kalabilir fakat daha fazla yükselmesi beklenmiyor.

Yatırımcıların dikkati, ABD'de bu hafta gerçekleştirilecek 230 milyar dolarlık tahvil ihalelerinde olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)