E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB söz verdiği paranın ne kadarını ödedi?---

AB söz verdiği paranın ne kadarını ödedi?

AB söz verdiği paranın ne kadarını ödedi?
28 Haziran 2017 - 16:21 borsagundem.com

AB, Türkiye'deki sığınmacılar için kullanılmak üzere taahhüt ettiği 3 milyar eurodan 811 milyon eurosunu aktardı

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için sağlamayı taahhüt ettiği 3 milyar euronun 811 milyon eurosunu ulaştırdı.

AB Komisyonu, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıları desteklemek üzere AB'nin sağlamayı taahhüt ettiği mali destek için kurulan idari komitenin 7’inci toplantısının Brüksel’de yapıldığını açıkladı.

Komite toplantısında, sığınmacıları desteklemek için gelen yeni projelerin değerlendirildiği belirtilen açıklamada, toplam değeri 50 milyon euroluk yeni dil ve mesleki eğitim desteği başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıları desteklemek için kurulan fona 714 milyon euro daha aktarıldığı, böylece fona tahsis edilen miktarın 2,9 milyar euroya ulaştığı, şimdiye kadar 48 proje için 1,6 milyar euronun üzerinde sözleşme imzalandığı ve bu projelere 811 milyon euroluk ödeme yapıldığı kaydedildi.

3 MİLYAR EURO TAAHHÜT EDİLMİŞTİ

AB, 29 Kasım 2015’te düzenlenen Türkiye-AB Zirvesinde, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar için 2017 sonuna kadar 3 milyar euroluk fon sağlamayı taahhüt etmişti.

18 Mart’taki zirvede ise bu bütçenin bitmesi durumunda 2018 sonuna kadar 3 milyar euroluk ek fonun hayata geçirilmesi kararlaştırılmıştı. Fonların, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların sağlık, eğitim, altyapı, gıda ve diğer ihtiyaçları için geliştirilecek projelere harcanması karara bağlanmıştı.

Türkiye, uzun süredir AB’nin Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara yönelik bu mali yardımını yeterince hızlı aktarmadığını ve yapılan sığınmacı mutabakatında AB tarafının yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirtiyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AB.3mr328 Haziran 2017 23:28

    Bu ülkelerin söz verip yerine getirmeyenlerin tarih boyunca yaptıkları bir şey.ne beklenebilirki.onlar asla bize karşı dürüst olmazlar.

  • Yüzsüzlük28 Haziran 2017 18:31

    Sürekli AB ne hakaret et sonra da AB den para bekle.

  • b.kemancı28 Haziran 2017 16:48

    bu kadar yüzsüzmü bu adamlar ya hani her işleri disiplinli idi ne oldu .karşı bir kanun yokmu yaptırım ceza filan