E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAB, Çin'in şirket alımlarına tepki veriyor---

AB, Çin'in şirket alımlarına tepki veriyor

AB, Çin'in şirket alımlarına tepki veriyor
16 Şubat 2017 - 10:03 borsagundem.com

AB'i AB dışında kalan ülkelerin şirket alımları için önemli tedbirler almaya hazırlanıyor

Almanya, Fransa ve İtalya'nın ekonomiden sorumlu bakanları, ülkelerinin stratejik açıdan önem arz eden şirketlerinin yabancı yatırımcılara satılmasına karşı korunma önlemleri öneriyorlar.17 Şubat 2017 tarihli Süddeutsche Zeitung'a göre, üç bakanın AB Ticaret Komiseri Cecilia Malmström'e gönderdiği mektupta "son yıllarda stratejik önemi yüksek Avrupa firmalarının AB dışı ülke yatırımcılarına satıldığı" açıklanıyor. Alman Bakan Brigitte Zypries ve Paris ve Romalı meslektaşları Michel Sapin ve Carlo Calenda bu alanda "karşılıklılık ilkesi"nin geçerli olması gerektiğini savunuyorlar.CRI'ın haberine göre, söz konusu mektupta "Çin" ile ilgili tek sözcük geçmemesine karşın, AB'li bakanların büyük ölçüde bu ülkeyi
kastettikleri tahmin edilebilir. Çinli yatırımcıların, geçen yıllar boyunca, bu alanda çok aktif oldukları biliniyor. Bazı alımların, özellikle de Alman sanayi robotu imalatçısı Kuka'nın Çinli yatırımcılarca devralınmış olmasının Almanya'da yarattığı yankılar anımsanıyor. Alman yetkililer, gerçi "Almanya'nın açık piyasa ekonomisi" ile yönlendiğinin altını çiziyorlar ama anahtar niteliğindeki teknoloji üreten sanayi sektörlerinin korunması gerektiğini de düşünüyorlar.Bu gelişmeler ışığında, Çin'in geçen yıl zirve yapmış olan Avrupa'dan şirket alımlarının, esasen Çinli yetkililerin de bildikleri üzere, 2017'de biraz yavaşlaması beklenebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)