E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB, Brexit için çalışmaya devam ediyor---

AB, Brexit için çalışmaya devam ediyor

AB, Brexit için çalışmaya devam ediyor
13 Aralık 2018 - 12:46 borsagundem.com

Avrupa Birliği, Brexit için İngiltere'ye verilebilecek daha fazla güvence aramaya hazır

Avrupa Birliği'nin, İngiltere'ye İrlanda "backstop" hükümleri ve yaklaşan ayrılık anlaşması çerçevesinde verilebilecek daha fazla güvence olup olmadığını incelemeye "hazır olduğu" belirtiliyor.
Reuters'in gördüğü altı maddelik bir taslak metinde AB'nin, İngiltere Başbakanı Theresa May'e Brexit anlaşması konusunda bölünmüş olan parlamentoyu ikna etmesine yardımcı olmaya "hazırlandığı" belirtiliyor.
Metinde bu tür güvencelerin "varılmış olan Brexit anlaşmasıyla çelişmeyeceği veya anlaşmayı değiştirmeyeceği" belirtiliyor.
Metinde, "AB İngiltere ile varılan Brexit anlaşmasını desteklemeye devam etmektedir ve anlaşmanın onaylanması için gerekeni yapacaktır. (Ancak) AB anlaşmanın yeniden müzakere edilmesi fikrine açık değildir" deniliyor.
Bir başka maddede, "Backstop maddesine ihtiyaç kalmaması için hızla yeni bir anlaşma üzerinde çalışmaya kararlı olunduğu" belirtiliyor.
AB, backstop hükümlerine başvurulmasını gerektirecek koşulların oluşması halinde, eski hükümlerin yerini alacak yeni bir anlaşma için "en iyi niyetle" çaba gösterecek.
Ancak İngiltere dışındaki 27 AB üyesi ülkenin metin üzerinde kesin onayı henüz alınmadı. Diplomatik kaynaklar İrlanda ve bazı başka üyelerin muhtemel itirazı nedeniyle, özellikle AB'nin İngiltere'ye daha fazla güvence vermesiyle ilgili paragrafın değişebileceğini söylediler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)