E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriA, B, C ve D grubu hisseleri değişti---

A, B, C ve D grubu hisseleri değişti

A, B, C ve D grubu hisseleri değişti
01 Temmuz 2015 - 09:17 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da işlem gören bazı şirketlerin hisse grupları bugünden itibaren değişecek

Borsa İstanbul'da işlem gören bazı şirketlerin dahil oldukları endeksler ile bulundukları hisse grupları 01 Temmuz 2015 (bugün) iitibarıyla değiştirilecek. Borsa İstanbul'un aldığı ve KAP'ta yayınlanan karara göre pay piyasası ile gelişen işletmeler piyasasında işlem gören 21 şirketin grubu değişti.

BIST Pay Endeksleri Temel Kurallarının "2.9 Kapsam Dışı Paylar" maddesinde yer alan, " C listesinde yer alan paylar ile D listesi'nde yer alan paylardan Gelişen İşletmeler Piyasası'nda işlem görenler BIST KOBİ Sanayi Endeksi hariç BIST Pay Endekslerinin hiçbirine dahil edilmez" hükmü gereği, 01.07.2015 tarihinden itibaren C veya D listesine alınan paylar, BIST KOBİ Sanayi Endeksi hariç bulundukları diğer endekslerden çıkartılacak, C ve D listesinden B listesine alınan paylar ilgili endekslere alınacak.

BİST 100'E GİREN ÇIKAN HİSSELER

Bugünden itibaren endeksleri değişen ve  BİST100’e giren hisseler Kordsa, Deva ve Alcatel Lucent hiseleri, çıkanlar ise Menderes, Şekerbank ve Anadolu Isuzu olarak belirlendi. 
İpek Enerji, Sasa, İş GYO hisseleri BİST 50 endeksine dahil edilirken Avisa, Brisa ve Beşiktaş hisseleri endeks 50'den çıkarıldı. 

ABCD GRUBU DEĞİŞİKLİKLERİ

Borsa İstanbul Pay Piyasası ile Gelişen İşletmeler Piyasasında payları işelm gören A, B, C, ve D grubu hisse değişiklikleri şöyle olacak:



01 TEMMUZ 2015 TARİHİNDEN İTİBAREN ABCD GRUPLARINDA YER ALAN HİSSELER



B, C VE D GRUBUNDA YER ALACAK HİSSELER



 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hk201504 Temmuz 2015 18:36

    bir borsa düşünün ki hisse senetlerinin neredeyse yarısı riskli grupta yer alsın.böyle bir anlayış ancak bizde olur.spk ya tavsiyem öyle gruplandırmaya falan kafa yorma.imkb30 a BİST gerisine BİT PAZARI de olsun bitsin.sen de kurtul biz de.

  • ?02 Temmuz 2015 03:52

    karlı şirketler c-b de zararlı şirketler çoğu A gurubunda yanlız bizim borsaya mahsustur bu.hani spk başkanı C gurubun da likitide yi artıracaktık söylüyordu

  • Ihlaszede01 Temmuz 2015 19:13

    İhlas lari x grubu yapın üzerine kuru kafa veya nükleer simgesi köyü kimse yanasmayin 6 yıldır hisse iniste sakin yanasmayin 30 binlira 2 bin lira oldu

  • MURAT BAYDURE01 Temmuz 2015 16:37

    ISBTR ler bakalım yıl sonu ne olacak

  • tv01 Temmuz 2015 11:27

    şü borsanın şirket lerinebakın 65 tane yatırımcıyı üzen hisseler borsadan atılanları saymadık bile gel sen bu ülkede şirket hissesi al vatandaş uzuuuun vadede