İngiltere’nin en köklü gazetesi News of the World’ün (NotW) sonunu getiren telekulak skandalı The Sun’ı da sarsmaya başladı.
www.borsagundem.com
12.2.2012 - 05:55
AVUSTRALYALI medya imparatoru Rupert Murdoch’a ait News Corporation adlı holdinge bağlı İngiltere’nin 168 yıllık pazar gazetesi News of the World, yüzlerce kişinin telefon ve e-postalarını rüşvet verdiği polis memurlarına dinlettirdiği ortaya çıkınca temmuzda sahibi tarafından kapatılmıştı. Aynı holdinge ait İngiltere’nin en çok satan tabloidi The Sun’ın dört mevcut ve bir eski çalışanı ile bir polis memuru geçen ay tutuklanmıştı.
Evlere baskın yapıldı
Ancak bir yıldır süren “Elveden Operasyonu” dün yeni bulgular ışığında yolsuzluğa karışan diğer kamu görevlilerini de kapsayacak biçimde genişletildi. The Sun’ın bazıları üst düzey görevler alan beş çalışanı şafak vakti evlerine düzenlenen baskınla yakalandı. Bunlar, Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Geoff Webster, fotoğraf editörü John Edwards, şef muhabir John Kay, şef dış haberler muhabiri Nick Parker ve muhabir John Sturgis.
Bilgiyi Murdoch verdi
Ayrıca soruşturmada bir ilke daha imza atıldı ve rüşvet almakla suçlanan Savunma Bakanlığı’nın bir kadın çalışanı ile ordu mensubu bir erkek de gözaltına alındı. Yolsuzluk ve görevi suistimal ile suçlanan çiftin karı-koca olduğu belirtildi. İngiliz emniyeti son gözaltıların, Murdoch’ın kurduğu Yönetim ve Standartlar Komitesi tarafından kendilerine sağlanan bilgiler ışığında gerçekleştiğini açıkladı. Buna karşın Sky News, Murdoch’ın acilen Londra’ya uçtuğunu, The Sun çalışanlarına “Gazete kapatılmayacak” garantisi verdiğini bildirdi.
Genel Yayın Yönetmeni Dominic Mohan, “Herkes gibi şoke oldum. Bu zor zamanlarda The Sun’a liderlik etmeye kararlıyım. Harika bir ekibim var” dedi.
Bilgi notu
Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch’ın, geçen yıl tirajı 2.5 milyonu aşan News of the World’ü mecburen kapattıktan sonra, hafta içi 3 milyona yakın tiraj yapan The Sun’ı pazar günleri de yayımlamaya hazırlandığı öne sürülmüştü. Rüşvet soruşturmasında henüz hiçbiri resmen suçlanmayan üçü polis 21 kişi gözaltına alınmıştı.
Borsagundem.com'da
yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danısmanlığı kapsaminda
degildir. Yatirim danismanligi hizmeti; araci kurumlar, portföy
yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müsteri
arasinda imzalanacak yatirim danismanligi sözlesmesi çerçevesinde
sunulmaktadir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve
tavsiyede bulunanlarin kisisel görüslerine dayanmaktadir. Bu
görüsler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun
olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere
dayanilarak yatirim karari verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar
dogurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduguna
inanilan halka açik kaynaklardan elde edilmis olup bu kaynaklardaki
bilgilerin hata ve eksikliginden ve ticari amaçli islemlerde
kullanilmasindan dogabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve
yöneticileri hiçbir sekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada
yer alan görüs ve düsüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için
hiçbir baglayiciligi yoktur .
IMKB isim ve logosu "koruma marka belgesi" altinda korunmakta olup izinsiz kullanilamaz, iktibas edilemez, degistirilemez.IMKB ismi altinda açiklanan tüm bilgilerin telif haklari tamamen IMKB'ye ait olup, tekrar yayinlanamaz.
Borsagundem.com verilerin sekansi, dogrulugu ve tamligi konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayininda olusabilecek aksakliklar, verinin ulasmamasi, gecikmesi, eksik ulasmasi, yanlis olmasi, veri yayin sistemindeki performansin düsmesi veya kesintili olmasi gibi hallerden olusan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. IMKB, verinin sekansi, dogrulugu ve tamligi konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayininda olusabilecek aksakliklar, verinin ulasmamasi, gecikmesi, eksik ulasmasi, yanlis olmasi, veri yayin sisteminden ki performansin düsmesi veya kesintili olmasi gibi hallerde Alici, Alt Alici ve/veya Kullanicilarda olusabilecek herhangi bir zarardan IMKB sorumlu degildir. Finansal veriler araciligiyla saglanmaktadir. IMKB hisse verileri 15 dakika gecikmelidir..