Petkim'in 2018 yılı hedefleri kapsamında Aliağa'daki limanın büyütülerek işletilmesi amacıyla Hollandalı bir terminal işleticisi şirket ile görüşme yürüttüğü belirtildi
www.borsagundem.com
28.7.2010 - 10:36
Petkim'in 2018 yılı hedefleri kapsamında Aliağa'daki limanın büyütülerek işletilmesi amacıyla Hollandalı bir terminal işleticisi şirket ile görüşme yürüttüğü belirtildi. 1 milyon TEU kapasiteli olması hedeflenen liman, İzmir Limanı'nın mevcut kapasitesini geçmiş olacak.
Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Batu Aksoy, yaptığı açıklamada, şirketin 2018 yılı büyüme projeksiyonu içinde mevcut limanının büyütülmesi ve işletilmesiyle ilgili bir şirket oluşturduklarını, bu konuda Hollandalı bir şirketle ''joint venture'' sağlamak üzere görüşme sürdürdüklerini ifade etti.
Görüşme yaptıkları firmanın dünyanın en büyük konteyner terminal işleticisi olduğunu kaydeden Aksoy, yıl sonuna kadar bu konuda bir gelişme sağlamayı umduklarını ifade etti.
Limanla ilgili tasarım çalışmasının da devam ettiğini dile getiren Aksoy, limanın konteyner kapasitesinin 1 milyon TEU'ya, sıvı yük elleçleme kapasitesinin 20-25 milyon tona ulaşmasının planlandığını ifade etti.
Strateji olarak Petkim yarımadası içinde katma değer yaratacak ve burayı ülkeye en fazla katkı sağlayacak şekilde tasarlamak istediklerini ifade eden Aksoy, petrol tankı çiftliği ve elektrik santrali gibi konularda da yabancı yatırımcılarla görüşme yaptıklarını ifade etti.
Socar & Turcas Enerji Holding Üst Düzey Yöneticisi Kenan Yavuz ise Petkim yarımadasında Singapur'un Jurong Adası benzeri bir gelişim modeli belirlediklerini kaydetti.
2018 projeksiyonunu belirlemeden önce Jurong Adası örneğini yakından incelediklerini, bu konuda danışmanlık aldıklarını ifade eden Yavuz, Aliağa'nın yarısı kadar bile olmayan Jurong Adası'nda rafineri, petrokimya, enerji ve lojistik entegrasyonuyla Uzakdoğu'nun en önemli üretim merkezlerinden birinin kurulduğunu söyledi.
Yavuz, Nemrut Körfezi'nin limancılık konusunda büyük bir potansiyele sahip bulunduğunu, bölgenin petrokimya ve demir çelik tesislerinin yanında rafineriyle birlikte yeni bir potansiyel daha kazanacağını kaydetti. Yavuz, sığ olması nedeniyle üçüncü kuşak konteyner gemilerinin giremediği İzmir Limanı'nın gelecekte turizm limanı olarak kullanılmasının daha akılcı olacağını savundu.
-LİMAN İÇİN FABRİKA TAŞINACAK-
Petkim'in oluşturucağı 1 milyon TEU'luk konteyner elleçleme kapasitesine sahip yeni limanın, özelleştirme süreci başarısızlıkla sonuçlanan İzmir Alsancak Limanı'nın yıllık 900 bin TEU'luk elleçleme kapasitesini de aşacağı, bölgenin en büyük limanı haline geleceği belirtiliyor.
Petkim'in yapacağı limanın işletimi konusunda Hollandalı bir şirketle görüşme yaptığı, uzlaşma sağlanmaması halinde limanın Petkim tarafından işletileceği ifade edildi. Mevcut limanın bulunduğu 166 bin metrekarelik alanın genişletilmesi amacıyla plastik işleme fabrikasının başka bir bölgeye taşınacağı kaydedildi.
Nemrut Körfezi içinde yer alan 11 iskelede 2009 yılında 32 milyon ton dökme yük elleçlendi. Artan talep üzerine bölgede ilk olarak Nemport tarafından 300 bin TEU kapasiteli bir liman oluşturuldu. Körfezde Ege Gübre'ye ait iskelelerde de konteyner taşımacılığı yapılıyor. Körfezde iskeleleri bulunan Petkim, Batıçim ve İzmir Demir Çelik şirketleri de konteyner elleçlemek için yatırım yapıyor.
Borsagundem.com'da
yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danısmanlığı kapsaminda
degildir. Yatirim danismanligi hizmeti; araci kurumlar, portföy
yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müsteri
arasinda imzalanacak yatirim danismanligi sözlesmesi çerçevesinde
sunulmaktadir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve
tavsiyede bulunanlarin kisisel görüslerine dayanmaktadir. Bu
görüsler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun
olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere
dayanilarak yatirim karari verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar
dogurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduguna
inanilan halka açik kaynaklardan elde edilmis olup bu kaynaklardaki
bilgilerin hata ve eksikliginden ve ticari amaçli islemlerde
kullanilmasindan dogabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve
yöneticileri hiçbir sekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada
yer alan görüs ve düsüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için
hiçbir baglayiciligi yoktur .
IMKB isim ve logosu "koruma marka belgesi" altinda korunmakta olup izinsiz kullanilamaz, iktibas edilemez, degistirilemez.IMKB ismi altinda açiklanan tüm bilgilerin telif haklari tamamen IMKB'ye ait olup, tekrar yayinlanamaz.
Borsagundem.com verilerin sekansi, dogrulugu ve tamligi konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayininda olusabilecek aksakliklar, verinin ulasmamasi, gecikmesi, eksik ulasmasi, yanlis olmasi, veri yayin sistemindeki performansin düsmesi veya kesintili olmasi gibi hallerden olusan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. IMKB, verinin sekansi, dogrulugu ve tamligi konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayininda olusabilecek aksakliklar, verinin ulasmamasi, gecikmesi, eksik ulasmasi, yanlis olmasi, veri yayin sisteminden ki performansin düsmesi veya kesintili olmasi gibi hallerde Alici, Alt Alici ve/veya Kullanicilarda olusabilecek herhangi bir zarardan IMKB sorumlu degildir. Finansal veriler araciligiyla saglanmaktadir. IMKB hisse verileri 15 dakika gecikmelidir..