E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiLibya polisini biz giydireceğiz---

Libya polisini biz giydireceğiz

Libya polisini biz giydireceğiz
24 Ocak 2012 - 07:37 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 50 işadamıyla Arap Baharı'nın simge ülkeleri Tunus ve Libya'ya çıkarma yaptı

İlk gün Tunus Başbakanı Hammadi Jebbali ve Tunus Sanayi ve Ticaret Bakanı Mohamed Lamine Chakhari ile görüşen Çağlayan, bugün de Libya'da temaslarda bulunacak. Çağlayan Libya'daki temaslarında Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı'nın Libya güvenlik güçlerine hibe edeceği 30 adet Toyota Land Crusier V8 jeep ve 3 bin adet polis üniformasının teslim törenine katılacak. Tunus'taki temaslarında işadamlarına müjde veren Çağlayan, ülke için 500 milyon dolar Eximbank kredisi ayırdıklarını bildirdi. Bu rakamın artabileceğini söyleyen Çağlayan, "Dükkan sizin, isterseniz daha fazla ayırabiliriz. Bir Bakanlar Kurulu kararına bakar" dedi. 500 milyon doların sabit yatırımlarda kullanılması durumunda çok düşük faizle 10 yıla kadar krediler verilebileceğini belirten Çağlayan, "Tunuslu kardeşlerim, Türkiye'den alacakları makine teçhizatı için 10 yıla kadar çok düşük faizli kredi alabilirsiniz. Türkiye'den alacağınız tüketim malları için iki yıla kadar kredi alabilirsiniz" dedi. Çağlayan hurma kotasını da artırdıklarını müjdeledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hikmet aktürk25 Ocak 2012 03:06

    valla biz 1999 model hurda arabalarla görev yaparken yurt dışında üretilen jiplerin libyaya hibesi kadar saçma bir şey olamaz. ayranı yok içmeye tahtzaravanla gider s....maya gibi bir şey

  • mehmet24 Ocak 2012 13:10

    Bizim polisimizin benzinini azalt,vatandaşa yardıma gidemesin,git oraya yardım et