E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD hisseleri geriledi---

ABD hisseleri geriledi

ABD hisseleri geriledi
06 Haziran 2013 - 18:12 borsagundem.com

ABD hisseleri, işsizlik başvurularındaki düşüş ile geriledi

ABD hisseleri, işsizlik başvurularındaki düşüşün Fed'in parasal genişleme planları hakkındaki tartışmaları alevlendirmesi ile, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin bir ayın en düşük seviyesine gerilemesi ile düşüş yaşadı.
SodaStream International Ltd., PepsiCo Inc.'nun şirketi 2 milyar dolardan fazla bir tutar karşılığında satın almak için bağlantıya geçtiğinin açıklamasıyla yüzde 8.3 yükseliş kaydetti. Costco Wholesale Corp. satışlarında artış olduğunu açıklamasının ardından yüzde 0.9 değer kazandı. VeriFone Systems Inc., beklentilerinin analist tahminlerini tutturamaması sonrasında yüzde 18 geriledi.
S&P 500 yüzde 0.1'den az bir düşüşle New York saati ile 10:16'da 1,608.63 puan oldu. Dow Jones endeksi 8 puan, yani yüzde 0.1, gerileyerek 14,952.59 puana geriledi. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 12 üzerinde seyretti.
JP Morgan Funds küresel piyasa stratejisti Andres Garcia-Amaya, "ABD piyasaları likidite odaklı olmaktan ralli odaklı olmaya doğru bir geçiş süreci yaşıyor ve bu da sıkıntılı bir dönem. Yatırımcılar şu an kazançlar ve istihdam durumunun mu fiyatlandığını, yoksa piyasanın hâlâ Fed güdümünde mi seyrettiğini anlamaya çalışıyor. Bu nedenle yavaş yavaş desteklerden kurtuluyoruz ve bu da piyasayı istikrarsız kılıyor" yorumunu yaptı.
ABD Çalışma Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre, 1 Haziran'da sona eren hafta itibariyle işsizlik başvuruları 11,000 düşerek 346,000'e ulaştı. Bloomberg anketine katılan 47 ekonomistin tahmin medyanı 345,000'e kadar düşeceği yönündeydi. Yatırımcılar, Fed'in teşvikleri kısıp kısmayacağını anlayabilmek adına işgücü piyasası verilerini dikkatle inceliyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)