24 Mayıs 2012 Perşembe
IMKB100 55.762 DJI 12.496 EUR 2,3345
IMKB30 66.420 DAX 6.286 USD 1,8550
 
Son Dakika Tümünü Göster
10:35 Euro 22 ayın en düşüğüne yakın
10:30 'Yunanistan 1 Ocak'ta eurodan çıkar'
10:26 Konut satışları arttı
10:20 Artık birinci değil
10:05 Almanya ekonomisi % 0,5 büyüdü
 
 
Gündem
KILIÇDAROĞLU'NU VİLLASINA DAVET ETTİ
KILIÇDAROĞLU NU VİLLASINA DAVET ETTİ
 
Başbakan Erdoğan anamuhalefet liderine yüklendi: 'Eğer altın musluk yoksa istifa etmeye hazır mı?'

www.borsagundem.com
 
8.9.2010 - 08:27

NTV'de canlı yayına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İddiayla bir şey söyleyeceğim, kiracı olarak oturduğum eve davet edeceğim. Bu evde altın musluk var mı? O gazetede gösterilen fotoğraflar var mı? Eğer bu söylenenler yalansa genel başkanlıktan ayrılacak mı? 750 bin dolar deniyor. Yarısına kim alacaksa gelip alsın. Kendim bir apartman dairesinde oturuyorum. Orada 10 komşum var. Orada da kiracıyım, bunları niye anlatmıyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği referandumu öncesinde NTV'ye konuk oldu. Başbakan Erdoğan, Oğuz Haksever, Nermin Yurteri, Banu Güven ve Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtlayan Erdoğan, röportajdan önce yayına bağlanan Milli Takım futbolcuları Emre, Arda ve Nihat'la konuştu. Ardından soruları yanıtlamaya başlayan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"KPSS"

"KPSS'de erteleme süreci var, YÖK çalışmalarını sürdürüyorlar. Nihai karar henüz verilmedi, iki tarafı kirli bir değnek söz konusu.

REFERANDUM SÜRECİ
Üslubun içeriğine çok dikkat etmek gerekiyor. İçeriğe dikkat etmek gerekiyor. Ana muhalefet lideri iftira kampanyası yürütüyor. Biz iktidar olarak niçin gerilim isteyelim ama muhalefet gerilimden nemalanmak ister.

Ana muhalefet lideri şahsımı 'kalpazanlık'la suçlayacak kadar ileri gidiyor. Kalpazanlık bir para basma olayıdır. Benim karakterimde böyle bir şey olmuş olsaydı, şu anda farklı bir konuma gelebilirdim. Artık bu ülkede bir kalpazanlık çetesi yok.


"VİLLA TARTIŞMASI"

İddiayla bir şey söyleyeceğim, kiracı olarak oturduğum eve davet edeceğim. Bu evde altın musluk var mı? O gazetede gösterilen fotoğraflar var mı? Eğer bu söylenenler yalansa genel başkanlıktan ayrılacak mı? 750 bin dolar deniyor. Yarısına kim alacaksa gelip alsın. Kendim bir apartman dairesinde oturuyorum. Orada 10 komşum var. Orada da kiracıyım, bunları niye anlatmıyor.

Artık bıktırdılar, ayıptır. Yasal olmayan bir şey varsa gereğini yapın. Söyledi söyledi kendisinin de villası çıktı, buyur. Böyle üstü açılan bir çatı yok.

REFERANDUM

"'Hayır' diyen darbe anayasını savundukları için darbecidir. Türkiye'de halen belli şeylerden sıyrılmış değiliz. Muhalefet bu metni AK Parti'nin bir metni gibi anlatmaya çalıştı. Ben de bu bir AK Parti, bir Recep Tayyip Erdoğan projesi değildir dedim. 26 maddenin eleştirisini yapmıyorlar.

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin itirazını değerlendirdi ve sonra referanduma gidildi. Bu çalışma sırasında Avrupa Birliği kurumlarını örnek aldık. Şu anda Avrupa ya da dünyada Meclis'in Anayasa Mahkemesi'ne üye vermediği bir ülke yok. Adalet Bakanı'nın yetkisi daraltılıyor."

"EYLEMDE BULUNAN KİŞİ AK PARTİ'Lİ DEĞİL, DSP SEMPATİZANI"

Başbakan Erdoğan, CHP'li kadınlara yapılan saldırı iddialarıyla ilgili gözaltına alınan Çetin Er'in polisteki ifadesini eline alarak şunları söyledi:

"CHP'nin şöyle bir anlayışı var, kendilerine öyle bir haber gelince atlıyorlar. CHP iddiaları araştırmadan gündeme getiriyor. Bunu Avcılar'da yaptılar. Müslüman kadınlara rahibe benzetmesi yaptılar. Müslüman kadının örtünmesinin kendi içinde bir kutsiyeti vardır. Aynı şeyi genel af konusunda, başörtü konusunda yaptılar. Bulduk çıkardık. Eylemin içinde bulunan kişi ifadeye çağrıldı. Çetin Er, Düzce doğumlu. 'Ben iddia edildiği gibi AK Partili değilim. Babam DSP'ye oy verirdi. Bir kere Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verdim. Benim DSP'ye sempatim' var diye ifade vermiş. 'Benim uykumu bölmeleri, hakaret edip sopayla saldırmaları üzerine olayı gerçekleştirdim. Ben bu bayanlardan şikayetçiyim' diyor."

"BOYKOT MİLLİ İRADEYE İPOTEK KOYMAKTIR"

BDP'nin boykotuyla ilgili ise Erdoğan şöyle konuştu:

"OHAL'i bizim iktidarımız kaldırdı. Çekiç gücün görevine de son verdik. Ekonomik alanda Doğu'nun tamamında 24.5 katrilyonluk yatırım yapıldı. Özerk olmayan ne? Türkiye'nin içinde kalkıp da bunlar kendilerini özerklik isterken neyi kastediyorlar. Başka bir bayrakla ne kastediyorlar. O bayrak süs eşyası mı? Tek dil talebi var, bunu kabul etmiyoruz. Herkes kendi dilinde konuşabilir ama resmi dil Türkçe'dir. Kürtçe'yi konuş ama dayatmaya çalışırsan bu olmaz. Öyle garip talepleri var ki kabul etmek mümkün değil. Yaptıklarımızı onlar istedi diye yapmıyoruz. Batıda ne varsa doğuda da o olacak. Kuzeyde ne varsa güneyde de o olacak. Biz sürecin içinde olmadığımız sürece bu çözülmez diyorlar. AK Parti'nin içinde Kürt vatandaşlarım olunca, CHP'nin içinde olunca sürecin içinde değiller mi? Diyarbakır'da BDP'nin afişlerinin birinde oy sandığın üzerinde çarpı var. Bu kendi kendini inkardır. Biz 'Oyla değil başka yolla geliyoruz' diyorlar. Boykot milli iradeye ipotek koymaktır.

Silahı bırakan terörist olmaz saygın bir vatandaş olur. BDP Başkanı'nın net olması lazım. Talimat alıyorsa bu demokrasiye yakışmaz. Hükümet şantaja asla kurban olmaz. BDP 'evet' dese görevini yapmış olurdu. BDP 'evet' dese ruh üçüzü değil, ruh ikizi olurdu. BDP kapatılmaktan nemalanıyor. Şimdi de eylemden nemalanıyor. Bizim sizinle konuşmamız için şiddeti şantaj amacı olmaktan çıkarmanız gerekiyor."

BAŞLAMAYAN DAVADA ZAMAN AŞIMI OLMAZ

Darbecilerin yargılanmasıyla ilgili konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bilgi kirliliği söz konusu. Başlamamış davlarda zaman aşımı olmaz. Burada bir iade-i itibar sözkonusu. İşkence sonucu ölenlere iade-i itibarın sağlanmasını sağlıyoruz. İşkence gören bazı kişiler arasında niye evet diyorsun diye tehdit edilenler var. Bizden koruma isteyenler var, koruma verdik. Anlatıyoruz ama demek ki bu kadar anlatabiliyoruz."

"SANATÇILARIN TAVRINA MÜDAHALE ETMEM"

"Ben bu ülkenin başbakanıyım, bir partinin başbakanı değilim. Benim hiçbir sanatçının yaklaşım tarzına müdahale etme hakkım yok. Evet diyen de hayır diyen de saygındır."

"GÜVEN OYLAMASI DEĞİL"

"Kimse buna 'güven oylaması' diyemez. Saadet Partisi, BBP, 'evet' diyor. Hak-İş, Memur-Sen 'evet' diyor. TOBB Başkanı da 'evet' diyor. Yüzde 50+1'i aldınız mı, halk oylaması bitmiştir. Yüzde 60 mı, 70 mi olur... Asıl olan neticedir. Kesintisiz demokrasiyi yakalarsak vesayet tartışması son bulur."

"HER ŞEYİ KONTROL EDEMİYORUZ"

(Gizli pazarlık iddiası) Biz herşeyi dört dörtlük kontrol ediyoruz diyemeyiz. Bugün 7.5 yıl öncesine daha iyi yerdeyiz.

FAİLİ MEÇHULLER

"Bizim dönemimizde faili meçhul yok noktasındadır. Önceki faili meçhul noktasında da çok açığız. Kayıplar konusunda elinde belgesi olanlar bize yardımcı olabilir. Faili meçhuller konusunda çalışma yürütüyoruz. Cumartesi Anneleri'ni istismar edenler var. Cumartesi Anneleri'yle seve seve görüşürüm."


Faydalı Linkler
 
  En düşük konut, otomotiv ve bireysel kredi hangi bankada?
  Gençlik hapı Celergen Türkiye'de
  Yaşlanma sürecini yavaşlatın, bitkilerle sağlığınıza kavuşun
  Zayıflama, Kalp damar sağlığı, Kolestrol, Ağrılar, Kemik erimesi, Karaciğer sağlığı, Besin takviyesi
 

  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

Bu kategorideki diğer haberler

GOOGLE'DAN TV DEVRİMİ

TAPUDA RÜŞVET BİTTİ

PUTİN: ERDOĞAN'A SÖZ VERDİK

MİLLİ TAKIM'DAN BAYRAM HEDİYESİ
» BAŞBAKAN'DAN HIZLI TREN MÜJDESİ! » DEMİREL REFERANDUMDA NE DİYECEK?
» HER YOLDA 110 KM HIZ YAPMAYIN! » YAPI KREDİ SİGORTA ORTAK ARAYIŞINA MI ÇIKIYOR?
» İNGİLTERE'NİN YENİ TİCARET BAKANI GREEN OLDU » BAŞBAKAN KENDİ ANKET SONUÇLARINI AÇIKLADI
» İSPARK'TAN BAYRAM MÜJDESİ! » HALK OTOBÜSÜNDE ÜCRETSİZ İNTERNET
» FIAT'TAN 2011 MODEL KAMPANYA » 'MHP'NİN BARAJ KORKUSU VAR'
» SAĞLIK PERSONELİ ÇALIŞMA SAATLERİNDE DEĞİŞİKLİK » YOLA ÇIKACAKLARA ÖNEMLİ UYARI
» TUNCELİ'DE ÇATIŞMA:1 ŞEHİT » HP'NİN TACİZCİ CEO'SUNU ORACLE KAPTI
» KABA MEMURU ŞİKAYET EDİN » IMF'DE KOLTUK KAVGASI
» TÜSİAD-HAK-İŞ KAVGASI BÜYÜYOR » İLK SEÇİM KURŞUNUNU SIKTI: ALTYAPIYA 50 MİLYAR DOL
» İRAN GOOGLE'A RAKİP OLACAK » SMS UCUZLAYACAK!
Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
24.05.2012 10:39:00
Canlı Yayın
Bu hisseler NEDEN çıktı?
23.05.2012 EMKEL: Rüçhan operasyonu
23.05.2012 DOGUB: Yeni beklenti
22.05.2012 CCOLA: Temettü verecek
21.05.2012 TBORG: Sermaye arttırım kararı
21.05.2012 GEDIZ: Vurgun hazırlığı mı?
Tümünü Gör »
Bu hisseler NEDEN düştü?
23.05.2012 AKMGY: Spekülatör satıyor
22.05.2012 Satış iptal edildi, hisseler çöktü
22.05.2012 SASA: Spekülatif
22.05.2012 IDAS: Kar satışları
17.05.2012 FENER: Beklenti sona erdi
Tümünü Gör »
 
Çok Okunanlar
Bugün Bu hafta Bu ay
  Elif Batu Yener ile
Özel Haber
Borsalar ekonomi ve siyaset kıskacında
  Doğan Özdemir ile
Teknik Bakış
Moody's ve S&P gerçeği
  Taylan Şahin ile
Mali Bakış
Yeni Teşvik Paketi neler getiriyor?
  Serkan Elidolu ile
Finansal Bakış
Türkiye Muhasebe Standartlarına ilişkin açıklamalara giriş
  Baycan Şabudak
Yatırımcının Avukatı
İMKB uyuşmazlıkları ve şikayet prosedürü
  Ali Ağaoğlu ile
Piyasaların Rotası
Piyasaların ateşi daha yükselir mi?
  Serbülent Aksayar ile
Yeni Medya Notları
Yürek hoplatan dekolte videosunu kimler izledi?
Aracı Kurum Raporları
08:55 Güne bakış, borsa rehberi
08:49 Güne bakış, borsa rehberi
08:48 Güne bakış, borsa rehberi
10:53 Borsadaki düşüş alım fırsatı
09:22 İMKB'de yatay açılış bekleniyor
Hisse Öneri Listesi
09:52 Gün içi trade önerileri
09:42 4 SAT sinyali veren hisse
09:13 10 önerilen hisse
08:03 AL sinyali veren hisseler
08:04 SAT sinyali veren hisseler
Teknik Analiz
09:16 Borsada nasıl bir gün bekleniyor?
09:05 Teknik bakış (Şeker Yatırım)
09:19 Teknik yorum (Gedik Yatırım)
09:09 İMKB'de bugün (Tekstil Yatırım)
09:01 Teknik bakış (Şeker Yatırım)
VOB
08:46 VOB'da yükseliş bekleniyor
09:00 VOB'da düşüş bekleniyor
08:43 VOB üyelerine yeni sermaye şartı!
07:36 Vadeli işlemlerde vergi sıfırlandı
08:57 VOB'da yatay açılış bekleniyor
YükselenlerDüsenlerHacimDünyaParite
  Hisse Fiyat % Değişim  
  EMKEL 1,33 6,40
 
  CEYLN 2,17 6,37
 
  DOGUB 1,80 5,26
 
  IDAS 1,28 4,92
 
  HDHOL 1,06 3,92
 
  UCAK 2,94 2,80
 
  VAKFN 1,84 2,79
 
  MRBYO 1,33 2,31
 
  MEMSA 0,46 2,22
 
  TUKAS 0,99 2,06
 
Islem Hacmi ArtanIslem Hacmi Azalan
  Hisse Fiyat % Değişim İşlem Hacmi  
  BRISA 396,00 1,54
31.020.830  
  GARAN 5,96 0,68
64.014.083  
  KARTN 292,00 1,74
17.107.466  
  GOODY 60,25 1,69
12.997.364  
  DOGUB 1,80 5,26
3.861.409  
  NETAS 243,50 1,04
16.939.689  
  CEYLN 2,17 6,37
1.999.202  
  AKBNK 5,88 0,68
15.366.874  
  EMKEL 1,33 6,40
1.322.704  
  UCAK 2,94 2,80
2.442.637  
AmerikaAvrupaAsya
  Borsa Kapanış % Değ. Saat  
  Argentina MERVAL (Delayed) 2.122 0,63
23:07  
  Bovespa, Sao Paulo 55.039 -0,76
23:13  
  DJ Industrial 12.503 -0,05
23:05  
  Mexica IPC 37.261 -1,04
23:05  
  Nasdaq Composite 2.839 0,39
23:53  
  SP500 Future 1.316 -0,10
23:54  
  Turkcell Newyork 11 -2,16
23:46  
  US30Yr TB Yield 3 -3,46
21:59  
Alternatif Piyasalar
  Cinsi Fiyat %  
  Altın USD/Ons
1.560,5000 -0,14  
  Altın TL/Gr
92,7500 0,00  
  Brent Petrol Spot (Delayed)
107,1800 -1,72  
  EUR/TRL
2,3277 -0,11  
  EUR/USD
1,2573 -0,10  
  GBP/TRL
2,9043 -0,02  
  USD/JPY
79,4525 -0,04  
  USD/TRL
1,8495 0,01  
Serbest Piyasa Altin
  Adı Fiyat %  
  Cumhuriyet Altını 610,0000 -1,61
 
  Külçe Altın (Dolar) 49.430,0000 -0,04
 
  Külçe Altın (Euro) 39.264,0000 -0,04
 
  Serbest 0.995 Has Altın TL/Gr 92,2340 -0,11
 
  Serbest Piyasa Altın TL/Gr 92,1534 -0,09
 
  Spot Altın TL/Gr 92,7040 -0,11
 
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ad-Soyad
E-posta
Foto Galeriler
Videolar

 
Tüm hakları Gündem Medya Grubu'na aittir. finansgundem.com  |  borsagundem.com  |  otomobilsayfasi.com
Künye  |   Iletisim  |   RSS  |   Borsa Gündem'i Ana Sayfam Yap  |   Sık Kullanılanlara Ekle
Borsagundem.com'da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danısmanlığı kapsaminda degildir. Yatirim danismanligi hizmeti; araci kurumlar, portföy yönetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müsteri arasinda imzalanacak yatirim danismanligi sözlesmesi çerçevesinde sunulmaktadir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarin kisisel görüslerine dayanmaktadir. Bu görüsler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanilarak yatirim karari verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar dogurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduguna inanilan halka açik kaynaklardan elde edilmis olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliginden ve ticari amaçli islemlerde kullanilmasindan dogabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir sekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüs ve düsüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir baglayiciligi yoktur .
IMKB isim ve logosu "koruma marka belgesi" altinda korunmakta olup izinsiz kullanilamaz, iktibas edilemez, degistirilemez.IMKB ismi altinda açiklanan tüm bilgilerin telif haklari tamamen IMKB'ye ait olup, tekrar yayinlanamaz.
Borsagundem.com verilerin sekansi, dogrulugu ve tamligi konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayininda olusabilecek aksakliklar, verinin ulasmamasi, gecikmesi, eksik ulasmasi, yanlis olmasi, veri yayin sistemindeki performansin düsmesi veya kesintili olmasi gibi hallerden olusan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. IMKB, verinin sekansi, dogrulugu ve tamligi konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayininda olusabilecek aksakliklar, verinin ulasmamasi, gecikmesi, eksik ulasmasi, yanlis olmasi, veri yayin sisteminden ki performansin düsmesi veya kesintili olmasi gibi hallerde Alici, Alt Alici ve/veya Kullanicilarda olusabilecek herhangi bir zarardan IMKB sorumlu degildir. Finansal veriler araciligiyla saglanmaktadir. IMKB hisse verileri 15 dakika gecikmelidir..