E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi'MALİ KURALIN ERTELENMESİ ÜLKEYİ ÇAPASIZ DURUMA GETİRDİ'---

'MALİ KURALIN ERTELENMESİ ÜLKEYİ ÇAPASIZ DURUMA GETİRDİ'

'MALİ KURALIN ERTELENMESİ ÜLKEYİ ÇAPASIZ DURUMA GETİRDİ'
19 Temmuz 2010 - 11:42 borsagundem.com

Orion Menkul Değerler Yönetim Kurulu Üyesi Murat Salar, mali kuralın gerçekleşmemiş olmasının Türkiye ekonomisini çapasız duruma getirdiğini belirtti

Orion Menkul Değerler Yönetim Kurulu Üyesi Murat Salar, mali kuralın gerçekleşmemiş olmasının Türkiye ekonomisini çapasız duruma getirdiğini belirterek, ''Uluslararası piyasalarda tansiyonun arttığı dönemde bu, negatif olarak fiyatlanabilir'' dedi. Salar, piyasalardaki beklentilere ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, mali disiplin açısından önemli bir beklenti olduğunu belirttiği mali kuralın bu yasama döneminde geçmemiş olmasını eksiklik olarak nitelendirdi. Önümüzdeki dönemde seçimlerin arka arkaya geleceği dikkate alındığında, mali kuralın gerçekleşmemiş olmasının Türkiye ekonomisini çapasız duruma getirdiğini ifade eden Salar, bu durumun, uluslararası piyasalarda tansiyonun arttığı dönemde negatif olarak fiyatlanabileceğini söyledi. Salar, bu haftanın sonuna doğru, Avrupa'da bankaların stres testlerinin sonuçlarının açıklanacağını hatırlatarak, bu sonuçların çok negatif çıkmayacağını düşündüklerini bildirdi. Bazı bankalara sermaye enjeksiyonu gerekebileceğini dile getiren Salar, ''Sermaye enjeksiyonu gerekse bile sorunlar tespit edildi, teşhis konuldu, tedavi sürecine başlandı. Bu, önümüzdeki dönemin daha pozitif algılanmasını sağlayacaktır'' diye konuştu. Salar, global ekonomide ikinci yarıda yavaşlama olacağının aşikar hale geldiğini belirterek, ikinci yarıdaki yavaşlamanın şiddetinin, uluslararası finansal piyasaların nereye gideceğinin belirleyicisi olacağını kaydetti. -''MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ ARTIRMAYACAĞI KANAATİNDEYİM''- Murat Salar, Türkiye'de Merkez Bankası'nın bu yıl içerisinde faiz artırmayacağını düşündüklerini dile getirerek, ''Genel seçimlere kadar Merkez Bankası'nın faiz artırmayacağı kanaatindeyim'' dedi. Bu durumda, diğer yatırım araçlarının alternatif olmaktan çıktığını kaydeden Salar, borsadaki potansiyelin buna bağlı olarak devam ettiğini ifade etti. Mevduat faizleri ile bono faizleri arasında koordinasyonsuzluk olduğuna işaret eden Salar, mevduat faizlerinin bono faizlerine göre oldukça yukarıda kaldığını ve bunun dengelenmesini beklediklerini bildirdi. Salar, mevduat faizlerinin düşme olasılığının daha yüksek olduğunu belirterek, ''Dövizde sonbaharla birlikte kurlarda bir miktar yukarı yönlü hareket oluşabilir. Ancak çok büyük beklenti içerisine girmemek gerekiyor. Kısa vadeli olarak avro-dolar paritesinde 1,30 seviyesinin üst sınır olacağı kanaatindeyim. Avrupa'da sorunlar olacağı için 1,30'un üzerine çıkmak bu platformda çok da gerçekçi olmaz'' değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)