E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch büyüme tahminini düşürdü---

Fitch büyüme tahminini düşürdü

Fitch büyüme tahminini düşürdü
18 Temmuz 2013 - 08:35 borsagundem.com

Çin için büyüme tahminini düşürenlen kervanına Fitch'de katıldı

Fitch Ratings, Çin için 2013 yılı ekonomik büyüme tahminini yüzde 7.5'e çekti. Fitch, Mart ayında yaptığı projeksiyonlarda Çin ekonomisinin 2013'de yüzde 8 büyüyeceğini öngörmüştü.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Çin ekonomisinin 2015 sonuna kadar yüzde 7 ile 7,5 arasında büyüme kaydedeceğini belirtti.
Fitch'in resmi sitesindeki açıklamaya göre, Fitch, vergiye tabi olan Çin şirket portföyünün, makroekonomik verilerdeki dalgalanmalara karşın iyi durumda kalmasını bekliyor.
Çin ekonomisinin 2015 sonuna kadar yüzde 7 ile 7,5 arasında büyümesinin beklendiği bildirilen açıklamada, tüketimle gayrimenkul ve altyapı projelerinin uzun vadede ekonomik büyümeye yardımcı olamayacağı ifade edildi.
"Fitch, Çin finansal piyasalarındaki sıkı likidite kombinasyonu, hükümetin şimdiye kadar herhangi bir yeni uyarıcı önlem almayı reddetmesi ve zayıf makroekonomik veriler olmasına rağmen, Çin'de yeniden dengelenme sürecinin, uzun vadede yavaş ve düzensiz bir şekilde olacağını, dolayısıyla yatırım faaliyetlerinin kısa dönemde önemini koruyacağını öngörüyor" denilen açıklamada, Çin ekonomisinin 2015 sonuna kadar yüzde 7 ya da yukarısında büyümeye devam edeceği, yeniden dengelenme sürecinin, işgücü piyasasındaki mevcut olumlu dinamikler tarafından destekleneceği ve işgücü piyasasındaki talebin, arzı aşmayacak şekilde süreceğine işaret edildi.
Fitch, uzun vadede kentleşmenin iki açıdan ekonomik dengelenme sürecine yardımcı olacağını kaydederken, bunların yüksek katma değerli mal ve hizmetlere daha fazla talep ve kente uzak bölgelerde yer alan ve kirlenmeye neden olan ağır sanayi endüstrisindeki personel sayısını kademeli bir şekilde azaltmak olduğunu aktardı.
Çin konut satışlarındaki büyüme yavaşlamasının, ekonomik büyümedeki zayıflamaya yönelik etki oluşturduğunu aktaran Fitch, buna karşın uzun vadeli sözleşmeli satış büyümesinin, güçlü konut talepleriyle destekleneceğini belirtti.
Fitch açıklamasında, Çin'deki bu olumsuzluklara karşın, bunların kısa vadeli etkilerinin geçici olduğu ve bunların üç çeyrekten fazla devam etmeyeceğine inanıldığı değerlendirmesi yapıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)