E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinSoğuklar geliyor---

Soğuklar geliyor

Soğuklar geliyor
10 Ekim 2011 - 11:31 borsagundem.com

Meteoroloji'den 3 bölgede 7 il için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre başta Marmara olmak üzere tüm yurt yağışlı havanın etkisi altına girecek. Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına bekleniyor. Hava sıcaklığı, iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak. İstanbul'da sıcaklık 11 derecelere kadar düşecek. Isparta'da ise Isparta'nın Sütçüler ilçesinde ise meydana gelen selde 3 köyün ulaşımını sağlayan iki köprü çöktü.Devlet Meteroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun iç ve batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Aksaray çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde aşırı olması bekleniyor.
Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, iç ve batı kesimlerde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Aksaray çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde aşırı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın iç ve batı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
EDİRNE’DE YAĞMUR GÜNLÜK YAŞAMI ETKİLEDİ
Edirne’de etkili olan yağmur yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Kavşaklarda ise uzun araç kuyrukları oluştu.
Dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden yağmur, Edirne’de günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken, kavşaklarda ise uzun araç kuyrukları oluştu. Yağmura hazırlıksız yakalananlar da bina altlarına ve duraklara sığındı.
Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saatte metrekareye 27.8 kilo yağış düştüğünü, yağmurun çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edeceğini belirtti. Yağmur yağışı, Tekirdağ ve Kırklareli’nde aralıklarla etkili oldu, ancak bir sıkıntıya yol açmadı.
SÜTÇÜLER'DE SEL FELAKETİ
Isparta'nın Sütçüler ilçesinde meydana gelen selde 3 köyün ulaşımını sağlayan iki köprü çöktü.
Sütçüler Kaymakamlığı'na vekalet eden Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel, etkili yağış nedeniyle Sütçüler'e bağlı Çobanisa ile İbişler köyleri arasındaki köprünün çöktüğünü, bu sırada köprüden geçen otomobildeki 4 kişilik ailenin köy halkı tarafından kurtarıldığını kaydetti.
Beydilli köyünün ulaşımını sağlayan köprünün de çöktüğünü belirten Özdel, ayrıca Sütçüler ilçesindeki bir alabalık tesisinde 50 bin alabalığın telef olduğunu bildirdi.
Özdel, sel nedeniyle can kaybı bulunmadığını, sadece maddi hasar oluştuğunu aktardı. Bazı yollarda yağışın etkisiyle bozulmalar olduğunu belirten Kaymakam Özdel, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin, ilçede inceleme yapacaklarını açıkladı.
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
Devlet Meteroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:
İSTANBUL: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.(20)
ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuzey çevreleri başta olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.(21)
İZMİR: Çok bulutlu, il genelinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 Km/S) olarak esecek.(21)
ADANA: Parçalı, yer yer çok bulutlu.(31)
ANTALYA: Çok bulutlu, aşırı olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(23)
SAMSUN: Çok bulutlu.(25)
ERZURUM: Parçalı bulutlu.(21)
DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu.(28)
BÖLGELERDE HAVA DURUMU
Devlet Meteroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
EGE: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Çok bulutlu, batı kesimleri ile Mersin çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Göller Yöresinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde aşırı olması bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin Ankara, Eskişehir, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Aksaray çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)